NEWS
valfresco

U Osnovnoj školi Tar – Vabriga provodi se projekt “Sportom do zdravlja”

14.03.2017. 22:33; Učitavanja: 290; Početna / Novosti / Okolne općine / U Osnovnoj školi Tar – Vabriga provodi se projekt “Sportom do zdravlja”
OŠ-tar-vabriga

Već drugu školsku godinu zaredom, u Osnovnoj školi Tar – Vabriga provodi se projekt “Sportom do zdravlja”. Obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda, a njegov je cilj putem korektivnih i motoričkih vježbi, potaknuti najmlađe na bavljenje fizičkim aktivnostima.

Ovako izgleda kad se u Osnovnoj Školi Tar – Vabriga izvodi četrdeset i pet minutno vježbanje u cilju prevencije i korekcije deformiteta kralježnice i stopala. Korektivne i motoričke vježbe izvode se jednom tjedno u okviru izvannastavne aktivnosti. Projekt je započeo nakon što je profesor kineziologije Nenad Tomić, inicijalnim testiranjima utvrdio deformitete kralježnice kod velikog broja učenika ove škole. Ukoliko se takav problem na vrijeme ne uoči, može dovesti do daljnjih smetnji u fizičkom razvoju djece. Projekt potpomaže i Općina Tar – Vabriga.

Projekt je do sada pokazao odlične rezultate, a inicijatori se nadaju da će primjer dobre prakse slijediti i ostale škole u svrhu poboljšanja zdravlja i prevencije bolesti kralježnice. Više doznajte u prilogu:

 

TV ISTRA

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S