NEWS

Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
16.09.2019. 14:10; Učitavanja: 98; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Likovna djelatnost 

četvrtak, 19. 9. u 20.00
Poreč – grad mozaika / Mosaic city
skupna izložba mozaika
Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 4. 10. 2019
radno vrijeme galerije: svakim danom 9.00 – 12.00 i 15.00 – 20.00. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Na izložbi osme međunarodne kolonije izrade mozaika moći će se vidjeti radovi akademskih umjetnika iz Hrvatske, Italije i Bosne i Hercegovine (Đanino Božić, Zdravko Milić, Radovan Kunić, Mensud Kečo, Nikola Matašin, Sarah Seidmann i Mirella Brugnerotto). Osim toga izloženi će biti i radovi članova udruge koji čitavu godinu izrađuju mozaike.

Izložba se ostvaruje u suradnji s Udrugom građana ”Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine – Poreč”, Turističkom zajednicom grada Poreča i Valamar Rivierom d.d. 

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba skulptura Alena Ožbolta The Life of Forms / Život oblika.
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 28. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Kipar, scenograf i dizajner jedan je od najaktivnijih slovenskih umjetnika. Realizirao je brojne i raznovrsne umjetničke projekte i izložbe kod kuće i u inozemstvu. Za samostalnu izložbu Rub, Igra suza, Dvoje, Još 2003. primio je najprestižniju slovensku državnu nagradu za umjetnički rad, Prešernovu nagradu. 2002. prima najviše priznanje za umjetnički rad koje dodjeljuje Sveučilište u Ljubljani, nagradu „Priznanje značajnih umjetničkih radova“.

Posjet svim izložbama je besplatan.

Kino

četvrtak, 19. 9., petak, 20. 9. i subota, 21. 9. u 19.00
Polaroid
izvorno ime: Polaroid
redatelj: Lars Klevberg
žanr: horor
uloge: Madelaine Petsch, Javier Botet, Kathryn Prescott
trajanje: 88 minuta

sadržaj: Usamljena srednjoškolka Bird Fitcher nema pojma kakve sve mračne tajne krije stara  kamera Polaroid koju slučajno pronalazi. Vrlo brzo otkriva da su svi ljudi na starim fotografijama završili tragično…

četvrtak, 19. 9., petak, 20. 9. i subota, 21. 9. u 21.00
Ad astra
izvorno ime: Ad astra
redatelj: James Gray
žanr: znanstvena fanstastika, triler
uloge: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland
trajanje: 123 minute

sadržaj: Radnja je usredotočena na inženjera vojne jedinice koji pretražuje galaksiju kako bi pronašao svog oca, nestalog na misiji pronalaženja izvanzemaljskog života prije 20 godina. Inženjera tumači Tommy Lee Jones, a Brad Pitt u ulozi je njegova sina koji kreće putevima svog oca ne bi li saznao što se točno dogodilo kada se njegov otac zaputio na Neptun.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Obrazovna djelatnost 

Započinju upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč moguće je pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stalne stručne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisuju se polaznici i u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici usvajaju znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis.

Za djecu koja vole pjevati, plesati, crtati i rasti uz glazbu u tijeku su i upisi u glazbeni vrtić za djecu predškolske dobi i pripremni glazbeni razred za djecu koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole. Nastava započinje 30. rujna!

Više informacija o upisima može je dobiti putem e-pošte [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.

 

Započinju prijave za besplatno obrazovanje za poslove u turizmu kroz projekt Start In Kamp.

Razvijen je novi program osposobljavanja za poslove u kampu koji, osim stručnih znanja povezanih s radom kampova, nudi i mogućnost učenja stranih jezika i komunikacijskih vještina potrebnih za rad u svim područjima turizma.

Program je besplatan, a osigurani su i putni troškovi.

U program obrazovanja mogu se upisati:

– osobe mlađe od 25 i starije od 54 godine;

– nezaposlene osobe u trenutku prijave;

– osobe sa završenom barem osnovnom školom.

Program traje ukupno 160 sati. Teorijski dio nastave održava se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poreč, dok se praktična nastava odvija u ugodnom ambijentu kampa Polidor u Funtani.

Provedite zimu s nama i usvojite nova znanja!

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S