NEWS

Školarcima u Žbandaju šareni mural na poklon

Mural 1
03.10.2017. 20:03; Učitavanja: 244; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Školarcima u Žbandaju šareni mural na poklon

Nakon što je prvog dana školske godine u Žbandaju kraj Poreča otvorena nova područna osnovna škola, osamdesetak učenika već mjesec dana polazi nastavu u novim prostorima. Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna i tradicionalnog obilaska prvašića 3. listopada 2017., gradonačelnik Porewča Loris Peršurić u ime Grada svim je školarcima i učiteljima u novoj područnoj školi u Žbandaju poklonio veliki šareni mural, koji će krasiti gole zidove ove nove škole.

– Škola je nova, na vama je da je uredite svojim crtežima, fotografijama i radovima. Kako bi vam u tome pomogli, poklanjamo vam ovaj šareni mural koji su za vas vrijedno oslikale nastavnice likovnog Marina Dželalija Jakominić i Marija Cvitković Nadinić s učenicima Osnovne škole Poreč, rekao je tom prilikom gradonačelnik.

Veliki, šareni mural pun je porečkih motiva – uvale Peškera, starogradske jezgre, Eufrazijeve bazilike, Trga, zelenila i porečkih parkova, a boje su se odlično uklopile u već šarenu školu u Žbandaju.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email