NEWS

Ska jazz kažin na glavnom porečkom trgu nakon utakmice Hrvatska-Engleska

North East Ska Jazz Orchestra
10.07.2018. 10:27; Učitavanja: 198; Početna / Lifestyle / Zabava / Ska jazz kažin na glavnom porečkom trgu nakon utakmice Hrvatska-Engleska

Sutra se na porečkom Trgu slobode sprema veliki koncert otvorenja 23. Jazza u lapidariju.

Nakon utakmice Hrvatska – Engleska, koja će se u Poreču gledati na rivi, talijanski big band North East Ska Jazz Orchestra oko 22 sata fuzijom jamajkanskog ritma i džez-tradicije ima namjeru rasplesati i dobro zabaviti sve prisutne za početak razigranog džezerskog ljeta u Poreču.  

Čak 19 članova benda sa sjeverozapada Italije, među kojima su i domaći Jurica Prodan i Luka Vrbanec, tvori ovu šaroliku družinu. Tri pjevača, četiri saksofona, tri trube, tri trombona i ritam sekcija usred Poreča najavljuju koncert za pamćenje. NESJO je dosad nastupao diljem Europe, uključujući festivale poput velikog španjolskog Benicassima, i objavio nekoliko nosača zvuka, a u biografiji benda posebno se ističu suradnje s renomiranim ska i reggae glazbenicima Davidom Hillyardom i Fredom Reiterom. 

Iako je za srijedu uz koncert najavljena i jaka kiša, organizatore ne napušta optimizam, pa pripreme za sutrašnje otvorenje 23. Jazza u lapidariju teku po planu. Ipak, zbog najavljenih vremenskih neprilika odustalo se od jam sessiona koji se u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine trebao održati nakon koncerta, pa će se program održati na jednoj lokaciji Trgu slobode.

Nakon koncerta otvorenja koji bi trebao početi oko 22 sata, svake srijede u 21 sat u Lapidariju će se do kraja kolovoza održavati džez-koncerti domaćih i inozemnih glazbenika, a iznimno u utorak, 31. srpnja, nastupit će Tamara Obrovac Transhistria Ensemble. 23. Jazz u lapidariju održava se u sklopu Poreč Open Air Festivala, a organizira ga Pučko otvoreno učilište Poreč. Ulaz na sva događanja je besplatan. Eventualne promjene u programu bit će objavljene na Facebooku.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S