NEWS
valfresco

Radovi na rotoru za Koversadu

12.04.2019. 11:20; Učitavanja: 194; Početna / Novosti / Okolne općine / Radovi na rotoru za Koversadu
119919

S.B. Glas Istre
Na županijskoj cesti ŽC 5071, koja od naselja Brostolade vodi prema naturističkom kampu Koversada, Kapetanovoj stanciji i autobusnom kolodvoru u Vrsaru, obavljaju se intenzivni radovi na izgradnji rotora s četiri kraka kojim će se olakšati protočnost prema tim smjerovima, gdje se, posebno u sezoni stvarala velika gužva.

Ukupna vrijednost ove investicije, prema riječima pročelnika Općine Vrsar Slobodana Vugrinca, iznosi 3,6 milijuna kuna, od čega na Općinu Vrsar otpada nešto više od dva milijuna, a na Županijsku upravu za ceste 1,6 milijuna kuna.

Tome treba pridodati i iznos od 177.500 kuna koliko je Općina Vrsar platila za izradu izvedbenog projekta. Osim izgradnje rotora projekt sadrži i izgradnju pješačke staze, javne rasvjete, kanal za oborinsku odvodnju a njime se otvara i pristup na priključnu prometnicu prema budućoj stambenoj zoni Montepozzo.

Po provedenom postupku javne nabave za izvođača radova izabrana je tvrtka Ceste Pula, a završetak radova očekuje se 1. lipnja. U međuvremenu se promet prema navedenim pravcima odvija kroz Dalmatinsku ulicu.

S.B. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email