NEWS

Predstavnici TUŠ-e Antuna Štifanića

03.11.2005. 00:00; Učitavanja: 54; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Predstavnici TUŠ-e Antuna Štifanića
596Delegacija-Turska.jpg

Predstavnici Turističko-ugostiteljska škole Antona Štifanića sudjelovali su na Godišnjim susretima AEHT-a u koji su se održali prijestolnici turskog turizma Antalyji, gradu na obali Sredozemnog mora od 22. do 27. listopada 2005.

AEHT (Assotiation éuropéenne des écoles de l’hôtellerie et du tourisme) jedna je od najvećih udruga turističko-ugostiteljskih škola i obuhvaća oko 350 škola iz tridesetak europskih zemalja. U okviru susreta održana je Godišnja skupština udruge, organizirana su natjecanja za učenike, te predavanja i seminari za nastavnike. Skupu je prisustvovalo devetnaest predstavnika iz sedam hrvatskih ugostiteljsko-turističkih škola. Porečku je školu predstavljao učenik četvrtog razreda programa hotelijer-smjer: ugostiteljstvo Ante Kulušić koji je natjecao u recepcijskom poslovanju, njegova mentorica, profesorica Darija Vuletić i ravnateljica Škole Vesna Baranašić.

Susreti su se održavali u ozračju prijateljstva i suradnje. Sva su natjecanja bila ekipna, a ekipe su bile međunarodne. Boravak je bio upotpunjen bogatim programom: obilascima arheoloških lokaliteta, kulturnim i zabavnim programom, posjetom školi u Antalyji.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji ovoga lijepoga i nadasve korisnog putovanja: Gradu Poreču, Turističkim zajednicama Istarske županije, Grada Poreča, Vrsara i Funtane, «Plavoj laguni», te hotelu «Diamant», direktoru, gospodinu Dinu Hrelji i šefu recepcije, gospodinu Francu Zablockom, koji je uz profesoricu Antu pripremao za natjecanje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S