NEWS
LIDL s2 posao

Povodom Dana Grada, gradonačelnik Poreča održao prijem za bivše porečke gradonačelnike

1
26.04.2018. 18:16; Učitavanja: 573; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Povodom Dana Grada, gradonačelnik Poreča održao prijem za bivše porečke gradonačelnike

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je ususret svečanom obilježavanju Dana oslobođenja i Dana Grada održao prijem za bivše gradonačelnike Poreča. Tako su se danas, 26. travnja 2018., u Maloj vijećnici po prvi put nakon više godina, susreli bivši gradonačelnici Oreste Cossetto, Sandro Ribarić, Lenjin Rakovac, Drago Restović, Miro Dodić, Ljubo Kosić i Josip Maras.

Gradonačelnik je zahvalio svima na odazivu i dobroj volji da se s jednim lijepim povodom kao što je Dan Grada, ponovno okupe u gradskoj palači u kojoj su svi okupljeni odradili svoj gradonačelnički mandat.

– Svi ste vi utkali dio sebe u povijest Poreča, u neke prepoznatljive projekte, priče i prizore iz svakodnevice našeg grada. Mislim da jako dobro razumijete koliko je pozicija gradonačelnika izazovna kad želite puno toga učiniti za svoj grad i vjerujem da će mi vaše iskustvo i savjeti pomoći da kroz razgovor dođemo do još boljih ideja, rekao je gradonačelnik Peršurić .

U ugodnom druženju, koje je trajalo više od sat vremena, Peršurić je predstavio aktualne projekte i pokazatelje za Poreč, kao i ciljeve za daljnje razdoblje. Bivši su gradonačelnici pohvalili Peršurićevu inicijativu za održavanje prijema bivših gradonačelnika, a posebno su bili zainteresirani za temu uređenja gradske rive i Peškere, kao i daljnja uređenja u starom gradu. Bilo je govora i o tome kako su za kvalitetno prostorno planiranje u Poreču postavljeni dobri temelji u prošlosti. Poreč je zahvaljujući tome, u odnosu na ostale obalne gradove, sačuvao svoje najveće i najvažnije priobalne, zelene oaze. Uz to, predloženo je da se ovakvi susreti postanu učestaliji, kako bi svojim iskustvom mogli dati doprinos.

Print Friendly, PDF & Email