NEWS
valfresco

Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe

1 (43)
21.06.2019. 12:32; Učitavanja: 448; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je danas u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem.

Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. –Osim tradicije obilježavanja proteklih godina aktivno radimo i na obnavljanju spomenika NOB-a na području Poreča, a tako ćemo i nastaviti. U antifašističkoj borbi utemeljena je i današnja Republika Hrvatska i naša je dužnost stvarati uvjete za čuvanje sjećanja i njegovanje tradicija hrvatskog antifašizma kao civilizacijske tekovine. To je ne samo naša tekovina, već tekovina cijele Europe, rekao je Peršurić. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email