NEWS

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju i spomen-obilježju u Novoj Vasi počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

67428542_2380370702042075_3236611496553218048_o
03.08.2019. 17:52; Učitavanja: 218; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju i spomen-obilježju u Novoj Vasi počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Poreča-Parenzo predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na Gradskom groblju.
Obilježavanju su se pridružili i gradski vijećnici, delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč.
Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio Miro Sošić, rekavši kako obilježavamo točno 24 godine otkako je započela vojno-redarstvena akcija Oluja, a to je povod da se prisjetimo i svih 1640 Porečana koji su prošli kroz postrojbe Hrvatske vojske, Domovinski rat i Oluju i koji su uspješno izvršili sve svoje zadatke. Posebno se Sošić prisjetio svih onih suboraca koji su tada ranjeni, kao i poginulog suborca Stipana Liovića.
Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je porečki župnika vlč. Milan Zgrablić, a okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima.
Osim na Gradskom groblju, vijenac je položen i na spomen-obilježju svim hrvatskim braniteljima s Poreštine, koji je lani otkriven u Novoj Vasi na križanju prema Dekovićima. Okupljenima se tom prigodom obratio Mirko Buić iz UDVDR Poreč i podsjetio na ratni put branitelja s Poreštine, dok je gradonačelnik Peršurić napomenuo kako je ratni put branitelja s Poreštine prošao časno i bez ijedne mrlje. – To je nešto na što smo svi izuzetno ponosni i što želimo da znaju i buduće generacije, zaključio je gradonačelnik.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email