NEWS
LIDL s2 posao

Područni vrtić Kaštelir dobio opremljeno dječje igralište

9abae742a9374d5c2cfee072fa802c4b_XL
23.04.2018. 14:11; Učitavanja: 240; Početna / Novosti / Okolne općine / Područni vrtić Kaštelir dobio opremljeno dječje igralište

U ponedjeljak, 23.4.2018. u jutarnjim satima, predstavnici Općine Kaštelir-Labinci, u prisustvu djece i teta Područnog vrtića Kaštelir, predali su ključeve opremljenog dječjeg igrališta predstavnicima Dječjeg vrtića ”Radost”. U ime Općine Kaštelir-Labinci primopredaji ključeva prisustvovali su načelnik Enio Jugovac, zamjenik načelnika Karlo Grebac te Igor Antolović – voditelj komunalnog odjela. Predstavnici Dječjeg vrtića Radost Poreč bile su ravnateljica Divna Radola i stručna suradnica Mirjana Smodek  koje su  usput djecu obradovale novim loptama, a u ime OŠ Jože Šurana Višnjan PŠ Kaštelir bio je ravnatelj Predrag Brkić.

Naime, već neko vrijeme radilo se na tome da se zemljište tik do škole opremi i uredi da se može koristiti za djecu predškolskog uzrasta. Zemljište, koje je u suvlasništvu škole i Općine Kaštelir-Labinci, veličine cca 1000m2 bilo je potrebno najprije adekvatno ograditi, a zatim opremiti igralima prilagođenim dobi, ali i zakonskim normativima. Osim središnjeg kombiniranog igrala, tu se nalazi pokriveni pješčanik, greda za hodanje te golovi za razne igre. Uređenje i opremanje igrališta ostvareno je iz sredstava proračuna Općine Kaštelir-Labinci u 2017. godini u iznosu od 90.000,00 kn.

U konačnici su ključevi predani djeci i tetama Područnog vrtića Kaštelir koji će dječje igralište svakodnevno i koristiti.

 

E.D.

Print Friendly, PDF & Email