NEWS
valfresco

Plava laguna u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića sudjelovala u projektu Yes Europe!

IMG_2467
26.09.2017. 14:18; Učitavanja: 287; Početna / Gospodarstvo / Plava laguna u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića sudjelovala u projektu Yes Europe!

U Plavoj laguni održala se prezentacija kompanije u okviru Projekta „Yes Europe“  iz programa Unije  Erasmus+, u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića. Sami projekt započeo je 2015. godine i trajat će do svibnja 2018. godine te uključuje sve učenike škole, profesore, ravnateljicu i nenastavno osoblje. Financiran je sredstvima Europske Unije iz programa Erasmus + koji se u Hrvatskoj provodi putem Agencije za mobilnost i programe EU.
Tako su u hotel Laguna Parentium danas stigli učenici iz škola iz Njemačke, Norveške, Austrije, Turske i Rumunjske. Radi se o strukovnim školama turističkog i ekonomskog smjera, izuzev Turske gdje sudjeluje gimnazija. Cilj projekta je bio poboljšati vještine učenika s ciljem što boljeg snaženja na tržištu rada u Hrvatskoj, kao i u ostalim europskim partnerskim  zemljama te motivirati ih za nastavak školovanja.
U Plavoj laguni im je predstavljen hrvatski turizam u globalu, Strategija turističkog razvoja Hrvatske, kao  i izazovi s kojima se sada nosimo. Između ostalog i nedostatak radne snage i u turističkim djelatnostima. Predstavili smo im svoje područje rada, načine i postupak odabira budućih zaposlenika, uvjete koje budući zaposlenik mora ispunjavati, vrstu obrazovanja koju mora imati, koje stručno usavršavanje se nudi te ostale detalje za koje su izrazili zanimanje.
 Istaknuto je kako je Plava laguna jedan od najvećih poslodavaca u hrvatskom turizmu s više od 3000 zaposlenika te plaćama 9,5% većim u odnosu na hrvatski prosjek, odnosno 14% većim u odnosu na konkurenciju pružatelja usluga smještaja. Nudimo redovne sezonske poslove, ali ne isključivo, no posebno se vrednuje napredovanje kroz sustav. Najviše se ljudi zapošljava od travnja do listopada, a godišnje se sezonski zapošljava oko 2 tisuće ljudi. Prilikom zapošljavanja, poslovi se oglašavaju na internetskoj stranici, Facebooku te kroz newsletter te je omogućena on line prijava i dio selekcije. Od 2010. godine pokrenut je pripravnički program, koji je iznjedrio gotovo sve današnje direktore poslovnih jedinica i poslovnih centara, kao i asistente direktora u FnB segmentu, te pripravnike u operacijama. Uskoro je u planu pokretanje novog vala pripravništva, a već ima mnogo zainteresiranih.
Osim radnog dijela, učenici su imali prilike obići hotel i upoznati se s radom u operacijama. Također, imali su vremena i za uživanje, jer im je Plava laguna sponzorirala odbojkaški turnir na terenima Zelene lagune.

E.P.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email