NEWS
valfresco

Plava Laguna domaćin državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama

21 Atletika2
22.03.2019. 18:47; Učitavanja: 191; Početna / Sport / Plava Laguna domaćin državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama

Od 20. -22. ožujka vesela lica 400-injak učenika s intelektualnim poteškoćama krasila su hotel Dellfin Plava Laguna. U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održalo se državno prvenstvo školskih sportskih društava na državnoj razini. Natjecali su se učenici iz 62 škole/centra i to u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnoj igri.

U prepunoj kongresnoj dvorani  hotela  Delfin u srijedu, 20. ožujka započelo je prvenstvo sa svečanim otvorenjem uz bogat plesni i mađioničarki program, na kojem su se zabavili svi učenici i njihovi voditelji.

U četvrtak, 21. ožujka, učenici su se natjecali  u plivanju u Rijeci, na  bazenima Kantrida, a natjecanja u atletici (trčanja, skokovi i bacanja)  održala su se na gradskom stadionu u Poreču. U polijepodnevnim satima  u dvorani Intresport u Zelena Resortu održalo se natjecanje u stolnom tenisu. Petak je počeo i završio sa natjecanjem u štafetnoj igri također dvorani Intersport.

Plava Laguna kontinuirano podržava sportske manifestacije i surađuje sa sportskim savezima i grupama. Mnoge reprezentacije i sportski klubovi iz godine u godinu odrađuju svoje pripreme i kampove u Poreču.  Plava Laguna od samih početaka ulaže ne samo u smještajnu, već i sportsku infrastrukturu. Suradnja s Hrvatskim školskim sportskim savezom ne završava ovim državnim prvenstvom. Naime, od 30. ožujka do 06. travnja održat će se ISF Svjetsko školsko odbojkaško U15 prvenstvo 2019,  gdje će nastupiti 23 ekipe iz 14 zemalja svijeta.

„S našom ponudom možemo podržati državna i svjetska prvenstva, razne pripreme i sportske kampove, za kojima je sve veća potražnja. Posebno nam je drago što smo ove godine ugostili blizu 400 djece s teškoćama u razvoju i 120 voditelja, te da je sve prošlo i više nego odlično. Neka svi natjecatelji nose komadić Poreča u svojim uspomenama. Do ponovnog susreta, želimo im mnogo uspjeha. „ – poručuju iz Plave Lagune.

Više o rezultatima možete pronaći na: http://skolski-sport.hr/index.php/drzavno-prvenstvo/2018-2019/dp-it-2018-2019/

M.S.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email