NEWS
valfresco

Održana Skupština karate kluba "Finida"

24.02.2008. 00:00; Učitavanja: 42; Početna / Sport / Održana Skupština karate kluba "Finida"
428Pictur006.jpg

Na skupštini se nije pojavio niti jedan predstavnik Sportske zajednice Grada Poreča, iako ovaj klub ove godine slavi 10. obljetnicu svog utemeljenja, točnije obnavljanja karate sporta na Poreštini.

Skupštini Karate kluba "Finida", kao i svake godine prethodilo je polaganje za pojaseve, svih uzrasta i selekcija u klubu, pred licenciranom komisijom Hrvatskog karate saveza i zainteresiranim roditeljima.
Na redovnoj godišnjoj skupštini usvojeni su izvještaji o radu kluba, financijskom poslovanju, te Program rada za 2008. godinu. Karate klub je usprkos nedostatnim sredstvima za rad uspio izvršiti sve planirano u 2007. godini. Karatistice i karatisti porečke "Finide" nastupili su na 36 takmičenja u Hrvatskoj i inozemstvu. Selekcije kluba nastupaju od prvenstva županije do prvenstva Hrvatske, od početnika, juniora, mađih kadeta, kadeta do seniora, te na veteranskim i studentskim prvenstvima. Članovi "Finide" takmiče se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Sportska zajednica Grada Poreča pokriva troškove putovanja samo za državna prvenstva ( 10 nastupa ), a ne priznaje turnirska takmičenja iz Službenog kalendara Hrvatskog karate saveza, čak ni one koji su obvezni za kandidate i karate reprezentativce Hrvatske ( pozivni turniri ).
Karate klub "Finida" je u 2007. godini, zbog financija odustao od organiziranja Međuregionalnog karate turnira " Finida kup", ali je zato podigao razinu organizacije i međunarodni rejting međunarodnog turnira "Istra cup". U studenom 2007. godine na tom turniru nastupilo je 50-ak karate klubova iz 7 država, sa preko 400 karatista. Troškovi su pokriveni sredstvima članarine, sponzora – Grada Poreča, te osobnim donacijama građana i članova kluba.
U 2007. godini, nakon što je prethodnih godina nabavljena podloga za trening i takmičenja ( tatami ), nabavljena su 2 semafora za mjerenje vremena na borilištima, sredstvima Sportske zajednice Grada Poreča.
Na svim državnim prvenstvima karatisti "Finide" osvojili su neku od medalja, a to planiraju rezultatski postići i u 2008. godini.
Predsjedniku kluba, gospodinu Mirku Banoviću istekao je 4-godišnji mandat pa je skupština u svojem Izbornom dijelu izabrala Mirka Banovića za predsjednika i u narednom mandatu. Potvrđen je izbor tajnika kluba.
Svečana sjednica KK "Finida" u povodu 10. obljetnice utemeljenja kluba održat će se u listopadu 2008.godine.

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email