NEWS

NOVA POBJEDA RUKOMETAŠA: 36:29 protiv Zameta u Rijeci !

17.03.2006. 00:00; Učitavanja: 146; Početna / Sport / NOVA POBJEDA RUKOMETAŠA: 36:29 protiv Zameta u Rijeci !
167GO127749.jpg

Rukometaši «Poreča» su svom gradu poklonili još jednu prvoligašku pobjedu; po prvi puta u međusobnim susretima je savladan riječki «Zamet» i to u riječkoj dvorani «Mladost».

Trenutna vrijednost ovih dviju ekipa je bila poznata i prije ovoga susreta, krajnji ishod ovog susreta možda i ne predstavlja iznenađenje, ali igra kojom je naša ekipa došla do 11-og boda u ligi za prvaka zasigurno je. Momčad trenera Saše Ilića, usuđujemo se reći, ovoga trenutka igra najljepši rukomet u državi; većina igrača je individualno znatno napredovala u odnosu na jesenski dio prvenstva, pa je logično da i ekipa puno bolje igra.

Sve do 18-e minute vodila se ravnopravna igra, rezultat je 10 puta izjednačavan, da bi u 21-oj rezultat na semaforu glasio 10:14, a to vodstvo gosti do kraja utakmice nisu ispuštali iz ruke. Nisu uslijedile već poznate «žute» minute, pa se tako na odmor išlo sa 5 pogodaka razlike, a ono što je najvažnije, naši dečki nisu «razbranili» vratara Ivana Stevanovića, koji je u Poreču imao 24 obrane, pa je time i posao u nastavku utakmice bio lakši.

U nastavku utakmice jedan obranjeni sedmerac sa svake strane je zapravo jedino što je bilo izjednačeno, a sve ostalo je ponovno bilo u znaku gostiju, koji su izvođenjem brzog centra dovodili u ludilo domaćine. Krešimir Maraković je za klasu odigrao kvalitetnije u odnosu na posljednje dvije utakmice, a Stevan Popov je odigrao još jednu u nizu kvalitetnu utakmicu za našu momčad. Posljedica gore navedenoga je 9 pogodaka razlike već u 36 minuti – 15:24, slično je i u 42-oj, a na semaforu svijetli prekrasnih 18:27. U ovom rezultatu ne smijemo zaboraviti ponovni izvrstan učinak vratara Sandra Uvodića sa 19 obrana, pa je onda slika ove utakmice sasvim jasna. Do kraja utakmice sa izuzetkom vratara Tomislava Milinkovića su svi zaigrali, pa je nakon dužeg vremena na vrata stao i Vedran Šimunović, te je svoj nastup okrunio sa 2 obrane.

ZAMET – POREČ                 29:36 (14:19)

Gledatelja: 200

Suci: Đino Giljević iz Ploča i Tomislav Komazin iz Metkovića Marko Bagarić 6, Mateo Hrvatin 5, Duško Ljubotina 1, Milan Uzelac 1, Ivan Ćosić 1, Marijan Bašić 1, Marko Erstić 5, Ivan Stevanović (7+1), Ivan Vrkljan 2, Mladen Prskalo 2, Jakov Gojun 1, Igor Saršon (1), Vlado Gruičić i Krunoslav Pipinić 4 

Tomislav Milinković, Stevan Popov 8, Saša Borotić, Tomislav Špehar 4, Vedran Mataija, Tomislav Matošević 3, Irfan Kovač 4, Dean Turković 3 (1), Vedran Šimunović (2), Krešimir Maraković 9 (1), Mario Šporčić 1, Sandro Uvodić (17+2), Elvis Laković 4 i Goran Gorenac

A. Benčić, RK Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S