valfresco

Najava tjednih događanja iz POU-a Poreč

poup-logo-v
12.08.2019. 13:06; Učitavanja: 152; Početna / Obavijesti / Najava tjednih događanja iz POU-a Poreč

Glazbeno-scenska djelatnost  srijeda, 14. 8. u 21.00

  1. Jazz u lapidariju

Tiramisu
Branko Sterpin / truba
Luka Žužić / klavir, trombon
Zvonimir Šestak / bas
Borko Rupena / bubanj

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Umjesto planiranog trija Darka Jurkovića Charlieja, toplo i razigrano ljeto 24. Jazza u lapidariju nastavit će kvartet Tiramisu, koji okuplja izvrsne i priznate domaće glazbenike u izvedbi autorskih glazbenih komada.

Ulaz je slobodan.

petak, 16. 8. u 21.00

  1. Koncerti u Eufrazijani

Filip Mišković / gitara

Eufrazijeva bazilika

Filip Mišković pobjednik je 10. međunarodnog gitarističkog i violinističkog natjecanja Poreč Fest, održanog u svibnju ove godine. Na natjecanju je u IV. kategoriji bez ograničenja u godinama osvojio najveći mogući broj bodova te je ovim uspjehom nastavio zlatni niz na natjecanjima i zaslužio nastup na ovogodišnjim Koncertima u Eufrazijani.

Koncerti su dostupni uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku jedan sat prije početka koncerta. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na [email protected]. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

Kino 

petak, 16. 8. i subota, 17. 8. u 19.00
Kralj lavova – sinkronizirano
izvorno ime: The Lion King
redatelj: Jon Favreau
žanr: avanturistički

uloge: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, Nika Ilčić, LayZ, Vanna, Dino Jelusić

trajanje: 117 minuta

sadržaj: Dugoiščekivani Kralj lavova, igrana verzija Disneyjeva klasika iz 1994. godine i u režiji Jona Favreaua, vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca na svijet jer je upravo on nasljednik prijestolja i ima drugačije planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom, što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

petak, 16. 8. i subota, 17. 8. u 21.15
Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw
– kategorija 12
izvorno ime: Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
redatelj: David Leitch 
žanr: akcija, triler
uloge: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren

trajanje: 136 minuta 

sadržaj: Franšiza brzih i žestokih sada ima svoje prve samostalne vozače – Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge kao Luke Hobbs i Deckard Shaw. Otkako su se nedodirljiv provoditelj zakona Hobbs, odani agent američke Diplomatske sigurnosne službe, i bezakoni izopćenik Shaw, bivši operativac britanske vojne elite, prvi put suočili u filmu Brzi i žestoki 7, dvojac se neprestano sukobljava i pokušava se međusobno uništiti. Kada genetski pojačani anarhist Brixton stječe kontrolu nad podmuklom biološkom prijetnjom koja zauvijek može promijeniti čovječanstvo i porazi najbolju, briljantnu i neustrašivu agenticu MI6, koja je slučajno i Shawnova sestra, dvoje zakletih neprijatelja morat će se udružiti kako bi pobijedili jedinog tipa koji bi mogao biti opakiji od njih samih.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

 

Likovna djelatnost 

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Matije Bajca Organizirani kaos.

Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 24. 8. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Magistar likovne pedagogije Čakovčanin Matija Bajc po prvi se puta predstavlja porečkoj likovnoj publici samostalnom izložbom Organised chaos / Organizirani kaos. Izlaže se dvanaest radova, akrila na ljepenci, drvu i platnu, i njegov diplomski rad Instalacija iz 2016. godine. Okosnicu radova čine geometrijski motivi, a nadahnuće u stvaralaštvu i nizozemski slikar Piet Mondrian. 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Grupe OHO.

Decumanus 34

trajanje izložbe: do 18. 8. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac. 

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.

 

Posjet svim izložbama je besplatan.

Print Friendly, PDF & Email
Propagana plexi