NEWS
valfresco

MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – predavanje: „Porečko obrtništvo u 18. stoljeću“, Elena Uljančić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine

Elena Uljančić
13.10.2018. 10:35; Učitavanja: 478; Početna / Gospodarstvo / MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – predavanje: „Porečko obrtništvo u 18. stoljeću“, Elena Uljančić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine

Poluotočni smještaj je Poreču omogućio da se razvije u mali lučki grad koji je, zbog trgovine, u povijesti privlačio brojne obrtnike. Elena Uljančić je svojim dugogodišnjim istraživanjima tragove o toj djelatnosti pronašla u arhivima Venecije, Pazina, Trsta, Poreča… Detalje o životu i aktivnostima porečkih obrtnika 17. i 18 stoljeća moći ćete poslušati na predavanju koje će se održati u Domu obrtnika 16. listopada 2018. s početkom u 19 sati.

Predavanje je besplatno, a mjesta su ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na e-mail adresu: [email protected] s naznakom „predavanje Porečko obrtništvo“ najkasnije do utorka 16.10.2018. godine do 10h.

Ovo predavanje je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2018. koju ove godine po prvi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova. .

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S