NEWS
valfresco

Mjesec poduzetništva u Poreču: Porečani posjetili prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira

Mačinko 2
03.10.2019. 11:38; Učitavanja: 623; Početna / Gospodarstvo / Mjesec poduzetništva u Poreču: Porečani posjetili prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira

U okviru manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, svoju priču kako je od ideje nastao uspješan biznis predstavio je mladi poduzetnik Goran Mačinko iz Antela d.o.o., koji je prvi u Hrvatskoj započeo proizvodnju slamčica od papira.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u preradi papirne konfekcije ovaj se poduzetnik, po struci ekonomist, 2017. godine odlučio na novu životnu pustolovinu. Naime, kada se počelo govoriti o zabrani jednokratnih plastičnih proizvoda, nastala je ideja o proizvodnji papirnatih slamki. Opisao je svoje prve korake – gotovo dvije godine istraživanja tržišta i više od 150 tisuća eura uloženih u strojeve i sirovinu. Nakon niza pokušaja otkriven je ˝recept˝ za savršenu slamku, a posljednjih nekoliko mjeseci traje faza testiranja. Uskoro se na tržištu očekuje prva serija papirnatih slamčica proizvedenih u Hrvatskoj.

U pogonu u Bonacima već je zaposlena jedna djelatnica, a u planu je i otvaranje novih radnih mjesta jer tvrtka već planira otkup zemljišta i širenje gospodarske hale.

Kako je ideja postala poslovni uspjeh, Goran Mačinko i njegovi suradnici prenijeli su zainteresiranim Porečanima tijekom jučerašnjeg organiziranog posjeta proizvodnom pogonu. Inače, prezentacija proizvodnje papirnatih slamki bila je namijenjena obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicama kao potencijalnim partnerima ili naručiteljima, a svima koji se u poduzetničkim vodama tek misle okušati ili žele proširiti nadahnuće i poticaj za novi poslovni korak.

U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S