NEWS
valfresco

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ŠESTOG »RALLYJA POREČ – INA 2005«

11.11.2005. 00:00; Učitavanja: 39; Početna / Sport / KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ŠESTOG »RALLYJA POREČ – INA 2005«
600Relly.jpg

Druženjem u konobi »Mezzabrenta« pored Nove Vasi predstavnici Auto moto kluba »Skok Racing«, Grada Poreča i sponzora utrke predstavili su šesti »Rally Poreč – INA 2005« koji se u subotu i nedjelju održava u Poreču i njegovoj okolici. Uz impresivan broj od 80 prijavljenih posada u službenoj konkurenciji, organizatori su predvidjeli i posebnu atrakciju za posjetitelje, pa će u subotu na gradskom parkiralištu uz start prvog brzinskog ispita publika moći uživati u auto i moto vratolomijama, u kojima će između ostalih sudjelovati i proslavljeni hrvatski motociklist Loris Valjan, koji se vrlo uspješno natječe u konkurenciji Prvenstva Europe.

– Grad Poreč prepoznao je uspjeh automobilističkih manifestacija koje priređuje »Skok Racing« i velikodušno se uključio u sve segmente organizacije. Razlog tome je i vidljiv napredak cjelokupne manifestacije koji nam daje nadu da u budućnosti možemo prihvatiti izazov organizacije i najzahtjevnijih natjecanja – rekao je u uvodu konferencije za novinare Edi Milokanović, tajnik Auto moto kluba »Skok Racing« iz Brtonigle.

Potvrdu dobre suradnje s gradskim vlastima dao je i Eđidio Kodan, predsjednik Gradskog vijeća Poreča, istaknuvši kako manifestacije ovakvog tipa mogu pridonijeti produžetku turističke sezone.

– Poreč kao sinonim turizma polako je počeo stvarati kulturu automobilizma, što je prije nekoliko godina bilo gotovo nepojmljivo. No, shvatili smo kako ova manifestacija može biti korisna za naš grad te se nadam kako ćemo i u budućnosti biti ozbiljan domaćin koji će znati cijeniti i razvijati ovaj sport – istaknuo Kodan.

Na organizaciju utrke osvrnula se i Branka Košara iz »Hyundai – Auto kuće Košara« koja već godinama prati aktivnosti Auto moto kluba »Skok Racing«.

– Kao sponzori automobilističkih manifestacija na ovom području primjećujemo da je njihova organizacija svake godine bolja. Iz tog razloga mogu reći da nismo zažalili što smo odlučili ulagati u autosport, koji sve više ima svoju prepoznatljivost – istaknula je Košara.

S. ŽULIĆ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email