NEWS
valfresco

Karate: Odličan uspjeh katašica Finide potvrda njihove kvalitete i dobrog rada u klubu

DSCN8504
07.06.2018. 12:02; Učitavanja: 128; Početna / Sport / Karate: Odličan uspjeh katašica Finide potvrda njihove kvalitete i dobrog rada u klubu

Protekle je nedjelje, 03.06.2018. u organizaciji Hrvatskog karate saveza, u novoj sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, održano Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, odnosno za cicibane/cicibanke (6-7 godina), mlađe učenike/mlađe učenice (8-9 godina), učenike/učenice (10-11 godina) i mlađe kadete/mlađe kadetkinje (12-13 godina), i to pojedinačno i ekipno.

Na prvenstvu su nastupili klubovi iz čitave Hrvatske sa svojim najspremnijim katašima, koji su se borili za ona najvrednija odličja, odnosno za plasman među najbolje u Hrvatskoj. Konkurencija je u svim kategorijama bila zaista velika i samo su se najbolji penjali na pobjedničko postolje.

Karate klub FINIDA i ove je godine nastavio kontinuitet osvajanja državnih medalja, čime je zasigurno dokazao da njegovi natjecatelji po kvaliteti i utreniranosti redovito spadaju u sami vrh na nacionalnoj razini. Osvojene su tako dvije vrijedne brončane medalje u ekipnom nastupu.

Za prvu brončanu medalju pobrinula se ekipa mlađih učenica u sastavu: Dila Hasipi, Emili Jurcan i Marija Šimunović. Cure su nakon višemjesečnog rada pokazale da su odličan kata tim koji ima veliki potencijal. Svojom sjajnom i sinkroniziranom izvedbom popele su se na pobjedničko postolje već treću godinu za redom, kao jedna od najboljih ekipa.

Ista ekipa ( Dila Hasipi, Emili Jurcan i Marija Šimunović), nastupila je i u kategoriji učenica ekipno, te pokazale da su ozbiljna konkurencija i u starijim uzrasnim kategorijama osvojivši još jedno brončano odličje.

Na žalost, u pojedinačnim nastupima ove godine FINIDINI natjecatelji nisu uspjeli stići do odličja. Najbliže odličjima bile su mlađa kadetkinja Flavia Paliaga i mlađa učenica Marija Šimunović.

U kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj su nastupile 32 natjecateljice, Flavia se svojim suverenim nastupom, sa tri dominantne pobjede  plasirala u polufinale kategorije gdje je zaustavljena od prošlogodišnje viceprvakinje Inge Grgić iz Karate kluba Šenkovac, a kasnije i prvakinje za 2018. godinu.

Budući da se Inga plasirala u finale, Flavia je dobila mogućnost dodatnog repasažnog susreta za brončanu medalju.

Na žalost, Flavia svoju šansu za osvajanje medalje nije uspjela iskoristiti, tijesno i nepravedno gubi (3:2) od domaće predstavnice, Katie Šegavčić ( Hrvatski sokol Osijek), zahvaljujući pristrasnosti sudaca. Treba napomenuti da je Flavia višegodišnja osvajačica državnih medalja u različitim uzrasnim kategorijama.

U konačnici Flavia se plasirala na 5. mjesto.

Kategorija mlađih učenica, u kojoj je nastupila Marija Šimunović, također je brojala 32 natjecateljice. Marija se svojim sjajnim izvedbama uspjela plasirati u polufinale, ali je u nastupu za ulazak u finale posustala i izgubila rezultatom 4:1.

U dodatnom nastupu za 3. mjesto i bročanu medalju, Marija je izgubila, te se u konačnici morala zadovoljiti plasmanom na 5. mjesto.

Marija se također okušala i u kategoriji učenica, u kojoj je konkurirala 31 natjecateljica, te zabilježila vrlo dobar rezultat plasiravši se u četvrtfinale.

Emili Jurcan i Dila Hasipi zabilježile su po jednu pobjedu, dok Iva Samovojska nije uspjela proći prvi nastup.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email