NEWS

Izjava predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo – 16.05.2019.

adriano-jakus
16.05.2019. 17:46; Učitavanja: 869; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Izjava predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo – 16.05.2019.

Gradsko vijeće najviše je predstavničko je tijelo svih građana, sastavljeno od kolega vijećnika raznih političkih opcija koje su dobile povjerenje građana.

Rad Gradskog vijeća uređen je poslovnikom o radu Gradskog vijeća, a poslovnik o radu Gradskog vijeća predlažu i donose sami gradski vijećnici.

Predsjednik vijeća sukladno članku 20. važećeg poslovnika između ostalog predstavlja vijeće, saziva i predsjedava sjednicama, vodi računa da se poštuje poslovnik i procedure predlaganja i donošenja akata, te osigurava red na sjednici.

Iako demokracija omogućava da se o istome ima različito mišljenje i stavove, nitko nije iznad zakona i propisa neovisno je li u opoziciji ili poziciji, koliko god to određeni oporbeni vijećnici priželjkivali.

Postoje različiti oblici zagovaranja i zastupanja određenih ideja i stavova, postoje i oblici političke konfrontacije i dokle god su ti oblici u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima ja ih prihvaćam i dopuštam, dapače osobno ih podržavam jer smatram da samo u konstruktivnom dijalogu mogu iznjedriti najkvalitetnija rješenja.

Međutim, nisam i neću dozvoljavati da se narušava red i rad gradskog vijeća, odnosno da si netko daje za pravo kršiti poslovnik i akte.

Očito je kolegama oporbenim vijećnicima ponestalo načina za djelovanje i argumenata za kritiziranje pa su odlučili ovakvim performansima privlačiti pozornost javnosti, jer svojim radom ne mogu opravdati povjerenje birača.

A zbog tajminga ove presice, nastavno na sve rečeno, zaključujem da na ovaj način žele skrenuti pozornost na svoje stranke u posljednjih 10 dana do EU parlamentarnih izbora.

Predsjednik Gradskog vijeća

Grada Poreča-Parenzo

Adriano Jakus

Print Friendly, PDF & Email