NEWS

Skupimo 300 pari cipela za 59. Annale!

03genocide_shoes_closeup
16.05.2019. 14:15; ; Početna / Kultura / Skupimo 300 pari cipela za 59. Annale!

Ovogodišnji Annale nosi naziv Da nam živi, živi rat i bavi se temom ratova na prostoru Balkana i njihovih posljedica na živote ljudi koje se osjećaju još i danas. Otvara se 13. lipnja u Istarskoj sabornici i traje do 15. rujna.

Genocide Dejana Kaludjerovića jedna je od instalacija na Annalu, a njeno postavljanje zahtijeva 300 pari korištenih cipela.

Pomozite da sakupimo dovoljan broj cipela za instalaciju, poklonite ili posudite stare, iznošene cipele koje više ne koristite! Poklanjanjem cipela činite i dobro djelo jer ćemo, nakon zatvaranja izložbe, cipele predati Crvenom križu.

Dejan Kaludjerović rođen je u Beogradu, a studirao je u Beču i Beogradu. Za postignuća na polju vizualnih umjetnosti dodijeljeno mu je počasno austrijsko državljanstvo. Živi i radi u Beču.

Izbornik ovogodišnjeg Annala umjetnik je izvedbenih umjetnosti Siniša Labrović, poznat po brojnim performansima. U jednome od posljednih, pod nazivom Zaštitimo svećenike od optužnica za pedofiliju, umjetnik je prikupljao potpise građana za amnestiju pedofila među svećenstvom.

Neka vaše cipele dobiju svoju ulogu u umjetničkoj instalaciji. Radovat će nas svaki par!

Cipele možete donijeti u Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1, a prije toga najavite se na broj telefona 091 431 5959.

Print Friendly, PDF & Email