NEWS
valfresco

Istarske žene poduzetnice sudionice okruglog stola na Zagorskom gospodarskom zboru

S okruglog stola
08.09.2017. 18:47; Učitavanja: 276; Početna / Gospodarstvo / Istarske žene poduzetnice sudionice okruglog stola na Zagorskom gospodarskom zboru

U sklopu jubilarnog 25. Zagorskog gospodarskog zbora, manifestacije kojoj je ovogodišnji partner Istarska županija, održani su poslovni susreti Krapinsko – zagorske i Istarske županije kojima su prisustvovali predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica UO za gospodarstvo Istarske županije Lorena Brgić te pomoćnica ravnateljice Tekop Nove Nada Puškar.

            U skladu s time, održane su prezentacije primjera dobre prakse iz Istarske i Krapinsko – zagorske županije, te je tako predstavljen rad Zaštitne radionice Tekop Nova kao primjer kvalitetnog, uspješnog poslovanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Naime, riječ je o ustanovi koja je svojim radom i stvaranjem boljih uvjeta rada dala veliki doprinos osvješćivanju potrebe za većim uključivanjem osoba s invaliditetom u procese rada koji kreiraju proizvod s većom dodanom vrijednošću. 

            Drugog dana manifestacije, 08. rujna u Županijskoj komori Krapina održan je Dan kreativnih žena – okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu na kojem su se predstavile brojne istarske poduzetnice.

            O svom putu prema uspjehu, ali i o preprekama na tom putu govorila je Dubravka Orlić Bašlin, poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u području uzgoja i prerade ljekovitog bilja. Poduzetnicama se obratila i predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG-a Gordana Restović, zatim poduzetnica godine Milena Mičić iz Akvarija Pula te Lorena Boljunčić, poduzetnica koja je nedavno realizirala projekt Kuća maslinovog ulja u Puli. Okruglom stolu nazočila je i Vesna Sajić, pročelnica UO za financije Grada Pule koji svojim mjerama potpore nastoji podržati povoljnu poduzetničku klimu te tako predstavlja dobar primjer suradnje realnog sektora i jedinica lokalne samouprave.

            U sklopu okruglog stola, predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić govorila je o svojim bogatim iskustvima vezanim uz razne oblike poticanja ženskog poduzetništva.

            Naime, ŽK Pula provodi niz aktivnosti kojima se promiče i potiče žensko poduzetništvo, od ciljanih edukacija za poduzetnice koje su izuzetno dobro posjećene preko informiranja i savjetovanja o mogućnostima unaprjeđenja i postizanja uspješnog poslovanja, pa do mogućnosti financiranja projekata, stvarajući pritom mrežu žena u gospodarstvu koja ima veliki potencijal. Podsjetimo kako je Jasna Jaklin Majetić godine 2013. u sklopu 3. Europskog kongresa malog i srednjeg poduzetništva koji je održan u poljskim Katowicama, proglašena počasnom veleposlanicom ženskog poduzetništva.

Print Friendly, PDF & Email