NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Naoružani palicama prijetili smrću

08.09.2017. 18:41; ; Početna / Crna kronika / Naoružani palicama prijetili smrću

Trojica mladića, 29-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak, svi iz Slavonskog Broda privedeni su u razdoblju od 29. kolovoza do 7. rujna u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje na kazneno djelo prijetnje.

Porečka policija ih sumnjiči da su 21. kolovoza oko 21 sat, u dvorištu obiteljske kuće u Vabrigi, palicama prijetili smrću 36-godišnjakinji iz Vabrige i članovima njene obitelji, 40-godišnjaku i 20-godišnjaku, također iz Vabrige. Navodno je trojac došavši do kuće u Vabrigi zatekao ženu, a tražili su njezinog sina i supruga koji nisu bili kući. Razlog prijetnji policija nije specificirala. (M. S. Glas Istre)


Pripazite na bicikle

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima, koji su u noći s 6. na 7. rujna u Medulinu, Puli i Vrsaru otuđili bicikle.

Nepoznati počinitelj je u dva navrata, u autokampu u Medulinu, otuđio tri bicikla, čime je oštetio 21-godišnjeg austrijskog i 51-godišnjeg njemačkog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna. U autokampu u Vrsaru, počinitelj je otuđio bicikl, čime je oštetio 58-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna. U Ulici Paduljski put u Puli, počinitelj je otuđio bicikl, čime je oštetio 22-godišnjeg hrvatskog državljanina za više stotina kuna.
Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem:
fotografirajte svoj bicikl,
fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći,
uvijek držite bicikl zaključan ili pod nadzorom,
u kampovima bicikl ostavite na predviđenom i osiguranom mjestu ukoliko postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa,
na plažama bicikl ostavite na mjestu, gdje će biti pod vašim nadzorom ili nadzorom poznate osobe,
na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe,
bicikl uvijek držite zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom,
nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu,
nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle,
prilikom ostavljanja, bicikl izbacite iz brzine ili prebacite u najmanju brzinu,
uz bicikl ne ostavljajte nikakav alat,
u dvorištima i stambenim zgradama, bicikl držite zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.


 

Print Friendly, PDF & Email