NEWS
valfresco

Grad Poreč podmirio sva dugovanja prema Zajednici sportova

szgp-logo-c
18.07.2014. 10:14; Učitavanja: 290; Početna / Slider / Grad Poreč podmirio sva dugovanja prema Zajednici sportova

Kreativna, s puno novosti bila je 13. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Grada Poreča kojoj su prisustvovali svi članovi predvođeni predsjednikom porečkih sportaša Milanom Markežićem. Najveću novost koja je odjeknula, na kraju je prisutnima obznanio porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

– Podmirena su sva dugovanja Grada prema Zajednici sportova. Potrudili smo se to učiniti kako bi klubovi imali sredstva sad kad su počeli s pripremama za novu sezonu, kako bi se na miru što bolje i kvalitetnije pripremili – rekao je tom prilikom Štifanić.

Veselom kraju, budući da su za to prisutni imali više od dva milijuna razloga, prethodilo je također nekoliko vrlo zanimljivih točaka.

Jedna se ticala sadašnjeg tajnika Franka Bude koji koncem tekuće godine, točnije 7. prosinca počinje konzumirati zasluženu mirovinu te je stoga razmatrano pitanje natječaja za novog tajnika. Odlučeno je da će natječaj biti raspisan početkom listopada, pa će izabrani kandidat imati vremena za uhodavanje prije osamostaljenja.
Vezano uz tajnika, odnosno njegovu plaću, oglasio se dopisom, a potom na sjednici i javno porečki gradonačelnik koji je predložio da se ista po koeficijentu uskladi sa sličnim poslovima u gradskoj upravi, dok bi se eventualna razlika koja bi se javila uplaćivala u Fond izvrsnosti koji odnedavno imaju porečki sportaši. Prijedlog se svidio svima, pa će do imenovanja novog tajnika biti usvojen i novi model njegove plaće.

Uz spomenuti Fond izvrsnosti povela se kraća rasprava, budući da je sam po sebi određeno mrtvo slovo na papiru ako se žešće ne djeluje, jer nitko neće iz čista mira uplaćivati novac. Zaključeno je da treba razviti strategiju i biti aktivniji u pronalaženju potencijalnih sponzora za taj fond, te da je tu ključan upravo gradonačelnik i njegova pomoć, odnosno prisutnost kod pregovora s potencijalnim sponzorima.

Novac je bio usko vezan i uz preostale dvije teme sjednice, a ticale su se oglasnih prostora koje zajednica ima te njihovo davanje u zakup. Odlučeno je da će u što skorije vrijeme biti raspisan javni natječaj za zakup oglasnog prostora na ogradi starog nogometnog igrališta, te reklamnih panoa postavljenih na ogradi stadiona “Veli Jože” koji, pak, predstavljaju puno veći projekt budući da se radi o čak 40 panoa.

Na sjednici je prihvaćen i podržan prijedlog porečkog stolnoteniskog kluba da se Stjepana Lukačića kandidira za nagradu “Franjo Bučar” koju je svojim doprinosom u tom sportu zavrijedio.

M.PILAT, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email