NEWS
valfresco

Eugen Varzić na međunarodnoj izložbi u Španjolskoj

Algo más que realismo_otvorenje
12.11.2018. 00:08; Učitavanja: 270; Početna / Slider / Eugen Varzić na međunarodnoj izložbi u Španjolskoj

Proteklog tjedna u Zaragozi u Španjolskoj, otvorena je međunarodna izložba “Algo más que realismo…” (Nešto više od realizma) na koji je među pozvanim umjetnicima sudjelovao i likovni umjetnik iz Poreča, Eugen Varzić.

Izložba okuplja 27 umjetnika iz cijeloga svijeta koji prikazuju ponajbolje od međunarodnog figurativnog, realističnog i hiperrealističnog slikarstva: Adolfo Córdoba, Agim Sulaj, Alejandro Decinti, Almudena Mahiques, Andrés Castellanos, Antonio Cazorla, Arizabalo, Carlos Muro, Carmen Mansilla, Cortes Antequera, Cristóbal León, Daniel Parra, David Eichenberg, Dirk Dzimirsky, Eugen Varzić, Fernando Pérez, Jacques Bodin, Jorge Gallego, José Enrique González, José González Bueno, Katarzyna Adamiak-Jasnikowska, Luis Feo, Manuel Castillero, Miriam Escofet, Pedro del Toro, Roberto Carrillo i Roberto Ferry.

  1. jubilarno izdanje Izložbe “Algo más que realismo…” u galeriji Agrupación Artistica Aragonesa, a povodom 100 godišnjice umjetničkog udruženja iz Zaragoze, otvorio je José Enrique González, direktor galerije Artelibre, uz José Manuel Infiesta direktora Museo Europeo de Arte Moderno (MEAM) iz Barcelone. Galerija Artelibre, organizira izložbe u Španjolskoj na nacionalnom i međunarodnom nivou, bavi se umjetničkim sajmovima i radionicama, izdavaštvom, te  svake godine izdaju knjigu „Leonardo”  koja prati međunarodni natječaj portretnog slikarstva ModPortrait, u kojem su prošle godine objavljeni likovni radovi Eugena Varzića.

Varzić se predstavio sa likovnim radom velikog formata “Andragathia”  iz novog ciklusa “Different kinds of love” kojeg će predstaviti sljedeće godine nizom izložbi u Đakovu, Pakracu, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Šibeniku i Motovunu. Posljednjih par godina u Španjolskoj je sudjelovao na nizu slikarskih specijalizacija te surađivao sa vodećim slikarima tamošnje likovne scene kao što su Eloy Morales i Antonio Garcia Lopez, te je prvi i jedini likovni umjetnik iz Hrvatske koji surađuje u projektima MEAM iz Barcelone i Museo Casa Ibanez iz Olula del Rio.

Sljedeći tjedan sudjeluje na skupnoj izložbi “Leave a trail” koja se povodom 5. obljetnice portala  PerceiveArt otvara u Galeriji Zvonimir u Zagrebu. Krajem godine pozvan je da sudjeluje na  18. Trijenalu hrvatskog slikarstva Plavi salon, tradicionalne nacionalne izložbe slikarstva koja se dugi niz godina održava u Zadru u organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email