NEWS

Dobro došli u Poreč – grad rotora i grad mozaika !

04.04.2006. 00:00; Učitavanja: 52; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Dobro došli u Poreč – grad rotora i grad mozaika !
691GO130223.jpg

Citiramo današnji Glas Istre: 

… Ovaj će dio (raskršće kod "roza zgrade"), naime, biti zatvoren za promet sljedećih tjedan dana, jer se na raskrižju od Partizanske ulice i Ulice Županije Somogy prema velikom parkiralištu gradi rotor, te u nastavku dio ceste koji će izlaziti na sadašnjem izlazu iz parkirališta sa strane policije.

Kako doznajemo od Jasmine Vinkerlić iz gradskog komunalnog odjela, ukupna investicija vrijedna oko pet milijuna kuna uključuje izgradnju mreže prometnica te još dva rotora. Novi dio prometnice bit će oko tisuću metara, a dva preostala rotora nalazit će se na sjevernoj strani velikog parkirališta te kod naselja Mate Balote. U sklopu ove investicije izgradit će se i parkiralište u naselju Mate Balote i to između zgrada i županijske ceste, kao i oborinska odvodnja i javna rasvjeta.

Posao bi trebao biti gotov do 18. lipnja, radove izvodi pulska Cesta, projekt je izradila tvrtka Via ing. također iz Pule, čiji inženjer Vladimir Bzik nadzire radove.

Kako je počelo, u Poreču ćemo do kraja godine imati "samo" 7 rotora, skoro kao Zagreb. Jedan kod autobusne, drugi kod Elektre, treći na Špadićima, četvrti na Finidi (taj je bio u planu), peti kod roza zgrade, šesti kod Policije i sedmi kod naselja Balota ! Razlika između rotora u Zagrebu i porečkih je "jedino" u tome da naši rotori nisu oni koji dozvoljavaju protok 2 automobila istovremeno, barem ne oni koji su do sada izgrađeni. Rotor kod autobusne stanice nije niti toliko širok da može proći autobus bez da "pokupi" komad zelenila u rotoru.

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S