Delegacija Grada Praga 6 u posjetu Poreču – predstavnici gradova prijatelja razgovarali o aktualnim projektima i mogućnostima jačanja suradnje

Delegacij Praga 2
13.05.2019. 14:31; Učitavanja: 267; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija Grada Praga 6 u posjetu Poreču – predstavnici gradova prijatelja razgovarali o aktualnim projektima i mogućnostima jačanja suradnje

Delegacija Grada Praga 6 predvođena gradonačelnikom Ondřejom Kolářom, boravi ovih dana u službenom posjetu Gradu Poreču-Parenzo u sklopu širenja suradnje i uspostave prijateljstva na razinama kulture, sporta, obrazovanja i gospodarstva. Riječ je uzvratnom posjetu, nakon što je delegacija Grada Poreča – Parenzo krajem veljače boravila u Pragu 6 i upoznala se tamošnjim načinom ustroja i funkcioniranja gradske uprave, najvažnijim projektima i mogućnostima daljnje suradnje.

U sklopu boravka u Poreču gradonačelnik Kolár zajedno sa svojim pročelnicima resornih odjela susreo se danas, 13. 05. 2019. Maloj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, njegovim zamjenicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Na sastanku su gostima prezentirani najvažniji aktualni projekti Grada Poreča-Parenzo, turistička ponuda, izmijenja iskustva u zajedničkim temama i EU regulativama koje oba grada moraju jednako poštivati. Gosti su pritom pohvalili brzinu realizacije projekata i gradnje infrastrukture i objekata u Poreču. Na sastanku je posebno bilo govora o suradnji u vezi razmjene učenika i turističkog predstavljanja Poreča u Pragu.

Prag 6, najveća gradska četvrt glavnog češkog grada Praga, od 2012. godine s Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email