NEWS

Delegacija Grada Poreča povodom Dana neovisnosti položila vijence na centralnom križu Gradskog groblja

1 (64)
07.10.2019. 10:00; Učitavanja: 136; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija Grada Poreča povodom Dana neovisnosti položila vijence na centralnom križu Gradskog groblja

Ususret Danu neovisnosti, delegacija Grada Poreča-Parenzo predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i potpredsjednicima Gradskog vijeća Gordanom Šušljik i Mariom Ritošom, na centralnom križu Gradskoga groblja položila je vijence i zapalila svijeće. Delegaciji su se pridružili gradski vijećnici, delegacije braniteljskih i antifašističkih udruga te predstavnici policije i građani, dok je molitvu predvodio župni vikar Janez Barborič.

Počast svima poginulim u Domovinskom ratu odao je gradonačelnik Loris Peršurić, podsjetivši da je na dan 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

– Danas, 28 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su na tom putu dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji, kao i branitelja s područja Istre i Poreča. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje., zaključio je gradonačelnik.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email