NEWS
valfresco

Danas na Trgu slobode DND Poreč predstavlja svoje aktivnosti u sklopu Dana otvorenih vrata udruga

33469271_1741892605889891_438012996912939008_o
25.05.2018. 12:53; Učitavanja: 186; Početna / Novosti / Danas na Trgu slobode DND Poreč predstavlja svoje aktivnosti u sklopu Dana otvorenih vrata udruga

U povodu Dana otvorenih vrata udruga DND Poreč na štandu na Trgu slobode prezenturaju su svoje aktivnosti.

U razgovoru sa voditeljicom projekata Sniježanom Matejčić se doznalo da se i ove godine tijekom ljetnih praznika organizizira Zabavna ljetna baza DND-a U 2018. godini planiramo nastaviti s plesnom radionicom – kreativnom plesnom igraonicom s elementima klasičnog baleta. Planiramo povećati broj djece većim angažiranjem oko informiranja roditelja o vrijednosti ove radionice. Voditeljica je plesna pedagoginja Andreja Široki.

Zabavna ljetna baza – kamp smo predvidjeli u lanjskim okvirima, jer nemamo prostornih uvjeta za prihvat više djece, premda postoji potreba. Planiramo kao i u 2017. ravnomjerno rasporediti broj djece u smjenama jer se pokazalo učinkovitije. Trošak kampa plakate, diplome sa učesnike, zahvale donatorima i volonterima, materijal za radionice, materijal za tekuće održavanje iz naših sredstava.

Breakdance – planiramo tri grupe djece podijeljene po uzrastu i znanju ukupno prosječno 30 djece. Vodi ih Valentin Gašparini.

Dramska radionica – u radionici planiramo sudjelovanje 8 djece. Vodi ih Valentin Gašparini. Radionica je za djecu besplatna.

Likovna radionica – Planiramo obuhvatiti vrtićku djecu, barem 8 polaznika i polaznica. Volonterski ju vodi naša članica Venis Gregurović.

Dječji forum – Kroz provedeni projekt „7 zlatnih pravila participacije“ dobili smo djecu koja su zainteresirana za ovu temu. Nastavit ćemo raditi s njima i planiramo ih odvesti na sljedeći susret Dječjih foruma Hrvatske.

Streličarska radionica – U 2017. godini formiran je Streličarski klub, u kojeg su prešla djeca iz naše radionice, u dogovoru s voditeljem planirali smo početnički tečaj streličarstva za djecu u trajanju od cca dva mjeseca. Radionicu volonterski vodi Fredi Stojnić.

Dječje gradsko vijeće – I u 2018. godini planiramo formiranje DGV-a, u suradnji s Gradom. U 2017. godini je u par navrata razgovarano o DGV-u, DND je svoj dio posla – priprema sve dokumentacije, hodograma i potrebnih prijedloga – odradio, ali na žalost Grad još nije donio odluku o pokretanju DGV-a Poreč.

Bajkaonica – promocija pričanja priča i bajki djeci u po programu Saveza uz pomoć donatora Nivea Beiersdorf koji je osigurao kutak bajkaonice kojeg je dobilo svako Društvo koje je sudjelovalo u edukaciji o pričanju priča i bajki.

M.P. Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email