NEWS

Budi morski biolog na jedan dan

Education 2
04.07.2019. 18:21; Učitavanja: 136; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Budi morski biolog na jedan dan

Oduvijek su Vas zanimali odgovori na pitanja: „Jesu li spužve biljke ili životinje?“, „Zašto priljepak izgleda kao školjkaš a zapravo je puž?“, „Kako cvjetaju biljke ispod morske površine?“ i „Zašto se danas pojavljuju brojne strane invazivne vrste?“ onda su radionice morske biologije pravo mjesto za Vas.

U organizaciji Centra za invazivne vrste sa Instituta za poljoprivredu i turizam, na porečkim plažama će se ovo ljeto odvijati druženje i edukacija o najčešćim vrstama koje nastanjuju Jadranskom more. Pod vodstvom biologinja dr.sc. Barbare Sladonje i mag.oecol. Mirele Uzelac te vrijednih volontera, svi zainteresirani moći će zaroniti u obližnji plićak i naučiti prepoznavati česte vrste zelenih i smeđih algi, bodljikaša, školjkaša, spužvi, rakova ali i štetnih invazivnih vrsta.

Radionice će se održati tri puta i to 13. srpnja na plaži ispod hotela Pical, 3. kolovoza na novoj plaži hotela Materada i 7. rujna kod ljetnog kampa Gradskog kupališta s početkom u 10:00h.

Biologinje će za sve zainteresirane biti na plaži cijeli dan a organizirane aktivnosti u sklopu radionica će se odvijati nekoliko puta tijekom dana. Za vrijeme radionica biti će izložen akvarij prepun morskih vrsta te će se odvijati razne tematske igre, puzzle, memory igre i bojanke za one najmlađe. Na kraju, zaviriti ćemo u mikro svijet zelenih algi i zooplanktona uz pomoć vodootpornih papirnatih mikroskopa, Foldscopa, koji ima mogućnost povećanja do čak 140 puta!

S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, prijave zaprimamo do popunjenja mjesta na e-mail: [email protected], na broj telefona: 052 408 328 ili putem društvene mreže Facebook našeg Centra za invazivne vrste. Sve radionice financira Grad Poreč, a sudjelovanje je besplatno! Za ovu radionicu biti će vam potrebna jedino ljubav prema moru i ako želite zaroniti s nama maska za ronjenje i ručnik za plažu.

Vidimo se u Poreču na radionicama, veselimo se Vašem dolasku!

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email