NEWS
valfresco

Brojne devastacije na gradskoj (građanskoj) imovini, gradska uprava apelira na građane da čuvaju javnu imovinu

20190828_104334
28.08.2019. 11:06; Učitavanja: 409; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Brojne devastacije na gradskoj (građanskoj) imovini, gradska uprava apelira na građane da čuvaju javnu imovinu

Tijekom ljetnih mjeseci na području Poreča i okolnih naselja registrirano je više slučajeva devastacije javne, gradske imovine poput razbijenih svjetiljki i oštećenja popločenja na popularnoj šetnici Lungomare, devastacije igrala i klupa na dječjim igralištima te ormarića za struju i opreme na polivalentnim igralištima.

Grad Poreč-Parenzo već je naručio obnovu sve registrirane devastirane imovine, te se trudi u što kraćem roku vratiti je u prvobitno stanje.

 

Iako se Grad trudi u kratkom roku takvu imovinu  i popraviti, valja napomenuti kako se sanacija i popravak uništene imovine plaća iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča-Parenzo.
Umjesto popravaka i obnavljanja, bilo bi naprednije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima, stoga Grad upućuje apel građanima da čuvaju svoj grad i gradsku imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama, odnosno policiji i komunalnim redarima.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S