NEWS
valfresco

Besplatna radionica stop-animacije za djecu

Besplatna radionica stop-animacije - Porecdox
23.10.2019. 22:38; Učitavanja: 59; Početna / Kultura / Besplatna radionica stop-animacije za djecu

Little Red Dot, Istarska filmska komisija i Pučko otvoreno učilište Poreč pozivaju djecu viših razreda osnovne škole na besplatnu radionicu stop-animacije.

Radionica pod nazivom Mala crvena točkica održat će se povodom 9. Porečdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, u ponedjeljak 4. i utorak 5. 11. 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Voditelji:

Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela;

Dražen Žerjav, snimatelj i montažer koji trenutno provodi edukativne programe u Kinoklubu Zagreb, Fade Inu i u sklopu aktivnosti Bacača sjenki (Froom! – Filmska radionica za djecu). 

Program radionice: 

prvi dan, 4. 11. 2019.

  • Upoznavanje grupe; analiza primjera stop-animacije; razgovor o dramaturgiji i pričanju priča.
  • Oluja mozgova i upoznavanje s kamerom / kompjutorom / snimačem zvuka.
  • Slaganje kostura priče. 
  • Podjela uloga.
  • Vježba snimanja.

drugi dan, 5. 11. 2019.

  • Izrada scenografije i likova, snimanje pojedinih kadrova i snimanje animacije.
  • Priprema za montažu.
  • Završna montaža i priprema za projekciju.

 Radionica se provodi u okviru edukativnog programa Distribuiraj to! – Distribute this! o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije. „Publika može živjeti bez filma, ali film ne može živjeti bez publike” misao je vodilja ovog programa koji će zainteresiranima pružiti detaljan uvid u suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije). Edukativni program prilagođen je osobama raznih razina znanja i iskustava, a namijenjen je redateljima, producentima, kulturnim djelatnicima u audiovizualnoj industriji, studentima raznih usmjerenja (od kulturalnih studija, ekonomije, pedagogije, pa do studija umjetničkih usmjerenja) te zainteresiranim pojedincima.

Program nastaje u organizaciji Little Red Dot iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s udrugom Filmaktiv iz Rijeke, Art-kinom, Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba. Potporu programu dali su Grad Rijeka, Istarska filmska komisija – Istria film comission, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

 

Mjesta u grupi su ograničena pa požurite s prijavom: [email protected] / 052 887 216.

Print Friendly, PDF & Email