NEWS
valfresco

Australski kompozitor i glazbenik Trevor Brown u Poreču, u srijedu na 23. Jazzu u lapidariju

trevor brown
07.08.2018. 13:35; Učitavanja: 99; Početna / Lifestyle / Zabava / Australski kompozitor i glazbenik Trevor Brown u Poreču, u srijedu na 23. Jazzu u lapidariju

Nakon izvrsnog koncerta benda DRT//PWR na 23. porečkom Jazzu u Lapidariju nastupit će Trevor Brown, inovativni glazbenik i kompozitor iz Australije. Glazba koja budi čitavu paletu misli i osjećaja u Poreč dolazi pod imenom Bura, a kao gosti na koncertu zasvirat će bubnjar Alex Brajković i Adam “Sloth” Burrell na trubi.

Brown je multiinstrumentalist i vrhunski improvizator, magistar glazbe, a jednako će zadiviti svirajući Bacha ili improviziranu skladbu na posuđu. Nastupao je u sydneyskoj Operi, ispred 35 000 ljudi na Woodford Folk Festivalu, a već ga se godinama može čuti i u Istri, u koju je potpuno zaljubljen. Duh zajednice koji se ovdje osjeća, kaže, podsjeća ga na Australiju sedamdesetih. Zapravo, toliko mu se ovdje sviđa da se planira i doseliti.

Još kao tinejdžer odlučio je svirati flautu i putovati, pisati glazbu, bilježiti zvukove na putu. U međuvremenu je flauti pridodao i mnoštvo drugih glazbenih instrumenata, predavao na jednom australskom fakultetu, vodio radio-emisiju. Umjetnički je direktor Sydney Improvisers Composers Kollektiv Orchestra (SICKO), a trenutno je na europskoj turneji koja će potrajati do jeseni.

Njegovi nastupi uvijek su puni iznenađenja i inteligentnih rješenja, a atmosfera koju stvara jedinstvena, katkad i uzvišena. U Lapidariju će nastupiti na saksofonu, klarinetu i flauti 8. kolovoza u 21 sat, a što je ovoga puta pripremio Poreču najbolje je čuti uživo. Program organizira porečko Učilište, a održava se u sklopu Poreč Open Air Festivala. Ulaz je slobodan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S