NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Zvuči Vam poznata tema ? Kajfež: Ne vjerujem da će Končar izgraditi bazen

21.08.2012. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Zvuči Vam poznata tema ? Kajfež: Ne vjerujem da će Končar izgraditi bazen
842Bazen-velikaef955.jpg

Na stranicama Glasa Istre danas se pojavio članak o gradskom bazenu (u Puli) koji nas sve podsjeća na surovu istarsku stvarnost što se tiče teme gradskih bazena. Temu "Gradski bazen" obilato koriste političke stranke u svojoj promociji ili kriticizmu prema drugim strankma, ali na kraju su uvijek djeca i građani.
I dok istarski i porečki plivači ipak postižu rezultate stvorene iz praktički nemogućih uvjeta treniranja, i dok Istra ima i zlatnog olimipijca u vaterpolu, prvake države u daljinskom plivanju, itd…. bazen(i) stoje u ropotarnici "politike i društva".

Citiramo:
Grad Pula godišnje troši između 600 do 800 tisuća kuna na najam neadekvatnog bazena u Valbandonu. Kada bi se taj novac zbrojio tijekom svih godina obećanja gradske vlasti o izgradnji gradskog bazena, mogli smo imati već dva bazena, a ne jedan, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Pule Zrinko Kajfež na konferenciji za novinare. Osim bazena, tema konferencije su bili i žvižduci koje su dobili političari prilikom dočeka olimpijca Damira Burića, odnosno njegova veličanstvena priča o talentu, upornosti i uspjehu.

– Burić je, isto kao Giovanni Cernogoraz priča o kojoj bi mediji trebali pisati svakodnevno jer su primjer mladima da se uz naporan rad, odricanje i podršku obitelji mogu postići vrhunski rezultati na koje svi mogu biti ponosni, rekao je Kajfež zapitavši se potom mogu li na te rezultate biti ponosni političari ili šira društvena zajednica.

– Nažalost, ne mogu, odgovorio je odmah Kajfež jer je njihova podrška na putu prema njihovim uspjesima izostala, ali zato nije izostalo njihovo slikanje uz Burića i Cernogoraza i busanje u prsa uz isticanje da su ti olimpijci ponikli iz najrazvijenije županije.

Valjda dužnosnici misle da građani ne znaju i ne shvaćaju "koliko je sati", no žvizducima kojima su počastili gradonačelnika Borisa Miletića pokazali su da itekako znaju, rekao je Kajfež. Veli da mu je žao što njihove uspjehe mora iskoristiti na ovakav način, no nada se da shvaćaju da mu je cilj ukazati i potaknuti vladajuće političare da se odgovorno ponašaju prema mladima, pogotovo sportašima.

– Sramotno je da grad veličine Pule nema zatvoreni bazen i sramotno je da djeca koja treniraju plivanje ili vaterpolo moraju odlaziti u Rijeku, Rovinj ili pak trenirati u neadekvatnim hotelskim bazenima. Kada bi imali bolje uvjete, djeca ne bi odustajala i imali bi više olimpijaca, rekao je Kajfež te dodao da je još žalosnije što gradnje bazena nema ni na vidiku. Štoviše, već toliko godina građani slušaju slična obećanja, rekao je Kajfež te izrazio sumnju da ni ovo posljednje obećanje neće biti ostvareno. Ne vjerujem da je Danko Končar izgraditi gradski bazen, nije realizirao ništa što najavio pa sumnjam da će i bazen, rekao je Kajfež.

– Bojim se da su to opet samo priče za predstojeće izbore nakon kojih se neće dogoditi ništa. Prisjetimo se priče oko zaobilaznice. Od silnih obećanja dobili smo samo jedan kilometar kojeg smo platili kao sv. Petra kajganu, kazao je Kajfež. Naglasio je da je već puno novaca za projekte za bazen, a bazena nigdje. Istaknuo je na koncu da HDZ stoga neće ništa obećavati, no učinit će da se glas plivača i vaterpolista čuje. (N. SOFTIĆ, Glas Istre)

PODSJETNIK:
http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=196
http://www.porecswimming.hr/vijesti.aspx?str=vijesti&j=cro&id=232
GOOGLE

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email