NEWS

Zvjezdan Ružić Sextet večeras na 24. Jazz-u u lapidariju

Zvjezdan Ružić Sextet
10.07.2019. 14:12; Učitavanja: 87; Početna / Lifestyle / Zabava / Zvjezdan Ružić Sextet večeras na 24. Jazz-u u lapidariju

Ljubitelji vrhunske glazbe i večeras će uživati u porečkoj džez-oazi u središtu grada. Na 24. Jazzu u lapidariju nastupit će jedan od najboljih domaćih glazbenika mlađe generacije, pijanist i kompozitor Zvjezdan Ružić u sastavu Zvjezdan Ružić Sextet. Romantičan i sanjarski, a opet matematički precizan džez u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine publiku očekuje od 21 sat uz slobodan ulaz.

Ružić je dobitnik čak četiri prestižne nagrade Status koje dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, kao i Porina za svoj prvi album “The Knightingale Cabaret” iz 2015. Do danas je izdao tri uspješna autorska albuma, a s posljednjim “Pandalandom” proširio svoje djelovanje i na dalekoistočna tržišta. Dugogodišnji je član višestruko nagrađivanog ansambla Jazziana Croatia, surađuje s brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima te nastupa na cijenjenim pozornicama diljem svijeta.

Zvjezdan Ružić Sextet uz Ružića na klaviru čine Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na soprano i Lenart Krečić na tenor saksofonu te Miha Koren na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima. Nakon prošlotjednog otvorenja s Aleksandar Dujin Orkestrom ovaj će sastav večeras nastaviti dvomjesečni program 24. Jazza u lapidariju, džez-festivala u organizaciji porečkog Učilišta koji tradicionalno srijedom u grad dovodi vrhunske glazbenike.

  1. Jazz u lapidariju održava se u sklopu Poreč Open Air Festivala, pod pokroviteljstvom Grada Poreča, Turističke zajednice Grada Poreča i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Valamar Rivijerom i Austrijskim kulturnim forumom. Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan, a program je dostupan na mrežnim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč i društvenim mrežama.
Print Friendly, PDF & Email