NEWS

Odigrana Seniorska boćarska prvenstva Istre

krugovi
10.07.2019. 18:04; Učitavanja: 119; Početna / Sport i rekreacija / Odigrana Seniorska boćarska prvenstva Istre

Nenad Tadić, reprezentativac Istra Poreč, opravdao je ulogu glavnog favorita na dosad odigrana dva seniorska prvenstva Istre po disciplinama okitivši se na oba naslovima prvaka.

Tadić je samostalnu titulu županijskog prvaka osvojio na prvenstvu u bližanju i izbijanju u krug, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina odigrano u Boćarskom centru “Aleksandar Anzur”, dok je zajedno s klupskim kolegom Marinom Križmanićem osvojio i zlatnu medalju u parovima na prvenstvu odigranom u organizaciji Boćarske zajednice Grada Poreča sa središtem događanja na boćalištu na Gradskom kupalištu.

Na prvenstvu u parovima Tadić i Križmanić su u finalu pobijedili svoje klupske kolege Stevena Benolića i Vedrana Špelića 13:6. U susretu za 3. mjesto su pak Milan Celija i Vili Lencović iz Pule savladali Zorana Burića i Željka Brajkovića iz Rovinja 13:5, te tako uz finaliste izborili pravo nastupa na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske koje će se odigrati sa središtem događanja u Svetoj Mariji na Krasu. 

U finalu prvenstva u krugovima je Tadić sa 26:19 pobijedio mladog Dajana Jurmana iz Pazina, dok je u susretu za 3. mjesto iskusni Armando Krevatin iz Sv. Mariji n/K sa 23:22 savladao Andreja Buršića iz Potpićan Italpana.

Sva četvorica osvajača medalja stekla su pravo nastupa na državnom prvenstvo koje će se održati u Primorsko-goranskoj županiji.

Preostala dva prvenstva Istre, u disciplinama pojedinačno klasično i preciznog izbijanje, odigrati će se 27. i 28. srpnja u Pazinu i Ročkom Polju.

(IBS)

PRV. IST. SENIORI 2019 – rezultati parovi

PRV. IST. SENIORI 2019 – rezultati krugovi

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email