NEWS
VALFRESCO sredina

Županijska uprava za ceste pokrenula prvu fazu obnove ceste Nova Vas – Kosinožići

19.03.2021. 12:07; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Županijska uprava za ceste pokrenula prvu fazu obnove ceste Nova Vas – Kosinožići
2 (147)

Županijska uprava za ceste, koja upravlja brojnim lokalnim cestama na području Poreča i prigradskih naselja, ovog je tjedna pokrenula prvu fazu obnove ceste Nova Vas – Kosinožići, koja se nalazi u njihovoj ingerenciji.

U prvoj fazi cesta će se obnoviti u dužini nešto kraćoj od kilometra iz smjera Nove Vasi, a glavni je prioritet proširenje te ceste na širinu od 5,30m uz dodatna proširenja u zavojima.

Radove izvodi poduzeće Istarske ceste d.o.o. Pula, a dovršetak radova očekuje se idući tjedan. Drugu fazu obnove Županijska uprava za ceste planira pokrenuti u novom proračunskom razdoblju.

Podsjetimo,pedstavnici Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo i Županijske uprave za ceste Istarske županije (ŽUC) održali su početkom godine radni sastanak na terenu kako bi razmotrili potrebe za sanaciju i gradnju na prometnicama u njihovoj ingerenciji na području Poreča i pripadajućih naselja u tekućoj godini.

U pripremi za ovu godinu je zajednički rad na projektu izgradnje nogostupa od naselja Radmani do Žbandaja, nastavak sanacija od prošle godine, odnosno sanacije ceste od Šušnjići do Svetog Lovreča, te izgradnja montažnog rotora na ulazu u naselje Červar Porat, zahvat koji će se izvesti uz potporu Grada Poreča-Parenzo i uz suglasnost ŽUC-a.

– Drago mi je da smo uspjeli dogovoriti obnovu, sanaciju i rekonstrukciju njihovih cesta na našem području., komentirao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna