NEWS

Župan Miletić otvoreno protiv centralizacije zdravstvenog sustava

IMG_3 (1)
25.11.2021. 19:04; ; Početna / Politika / Župan Miletić otvoreno protiv centralizacije zdravstvenog sustava

U Slavonskom brodu danas je održana 60. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, a kojoj je prisustvovao i istarski župan Boris Miletić.

Na radnom sastanku bilo je govora o planovima i aktivnostima Zajednice za 2022. godinu, ali i o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

U raspravu o ovom potonjem uključio se i župan Miletić izrazivši otvoreno protivljenje Istarske županije s prijedlogom Zakona koji vodi ka centralizaciji zdravstvenog sustava.
Župan je ponovio kako zdravstvene ustanove trebaju ostati u nadležnosti županija podsjetivši na cijeli niz izdvajanja Istarske županije i županijskih zdravstvenih ustanova u nadstandard zdravstvene zaštite, koja je u Istri na zavidnoj razini.
Prema njegovim riječima, potvrdila je to i pandemija COVID-19, koja je pokazala odličnu koordiniranost zdravstvenog sustava na razini Istarske županije.

Zbog svega navedenog, povratak pod ingerencijom države, smatra župan, bio bi veliki korak unatrag, nauštrb građana, ali i djelatnika.

 

 

KABINET ŽUPANA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email