U Novigradu likovna radionica i izložba na temu „Portuni-vrata“

261073936_4594862417259548_6733834116922298623_n
26.11.2021. 00:21; ; Početna / Kultura / U Novigradu likovna radionica i izložba na temu „Portuni-vrata“
Proteklih nekoliko vikenda u galeriji Likovne udruge Agata u Novigradu održana je likovna radionica na temu „Portuni-vrata“ pod mentorstvom prof. Suzane Bertok.
Radionica je okupila desetak članova Agate, koliko je zbog epidemioloških uvjeta bilo moguće.
Po završetku radionice otvorena je izložba nastalih radova, koja se može pogledati u galeriji Likovne udruge Agata (Velika ulica 1), do 30. studenog, svakodnevno od 10 do 12 sati, uz pridržavanje epidemioloških mjera.
 
Mentorica radionice svojim je metodama dovela polaznice do odličnih rezultata u interpretaciji odabranih portuna. Bilo je tu portuna i starih vrata iz cijele Istre, od Labina, Pazina, Buzeta i Momjana pa do Novigrada, Kaštelira, Poreča i Vodnjana.
 
„S obzirom da je ovo posljednja izložba članova Agate u ovom prostor u jer se on daje u najam, tema izložbe za nas ima i poseban smisao. Ova se vrata za nas zatvaraju, ali nadamo se da će Grad prepoznati našu vrijednost i doprinos te da će se za nas otvoriti neka nova, možda i bolja vrata, naglasila je prigodom otvorenja predsjednica udruge Slavica Oplanić.
Mentorica Bertok istaknula je kako je vrlo zadovoljna rezultatima koje su polaznici postigli uporabom samo tri boje (ultramarin, tri vrste smeđe i bijela).
 
Moglo se ovom prigodom čuti i kako svi naslikani portuni imaju neku skrivenu priču, a svaki autor je obrazložio zašto je odabrao baš taj portun i gdje se on nalazi.
 
Na izložbi sudjeluju: Slavica Oplanić, Dunja Mazić, Karlo Bonačić, Maria Klarić, Mariza Dobrivojević , Laura Ćurko, Slavica Ezgeta, Zlata Katana Martić, Lidija Rubeša, Vera Duganđžić, Nevenka Kocijančić i Ester Diklić.
 
Izložba se može “razgledati” i virtualno
Print Friendly, PDF & Email