NEWS
VALFRESCO sredina

Zoran Jendrašić i Vedran Vrus vodili organizirano vježbanje u sklopu projekta „Živjeti zdravo – Volonteri u parku“

25.5. porec foto 2
29.05.2019. 10:29; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Zoran Jendrašić i Vedran Vrus vodili organizirano vježbanje u sklopu projekta „Živjeti zdravo – Volonteri u parku“

U subotu, 25.5., povodom Svjetskog dana sporta u Poreču je organizirano vježbanje na spravama na otvorenom pored Gradskog kupališta i mala škola nordijskog hodanja u okviru projekta „Volonteri u parku“ putem kojih se potiču zdravi životni stilovi i navike, okupljanje i druženje kroz pokret. Okupljanje je organizirao Zdravi grad, a za stručno vođenje bili su odgovorni kineziolozi Zoran Jendrašić i Vedran Vrus.

U Poreču će u okviru projekta „živjeti zdravo“ takvih okupljanja biti još jer brojni dokazi potvrđuju da zdravlje uvelike ovisi o kretanju te da je kretanje najbolji put za prevenciju mnogih bolesti. Baš zato cilj ovog okupljanja bio je demonstrirati građanima kako ispravno i svrsishodno koristiti sprave na otvorenom u porečkim parkovima koji su dostupni svim građanima za razgibavanje ili jačanje pojedinih skupina mišića . Isto tako, kineziolozi su građane koji koriste štapove za nordijsko hodanje poučavali o ispravnom korištenju štapova kako bi štapovi imali svoju svrhu u rasterećivanju određenih dijelova tijela i omogućili lakše hodanje na duljim trasama.

Poreč je grad uključen u Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Jedan od segmenata ovog projekta usmjeren je zdravlju i kretanju u okruženju zajednice odnosno  poticanju svih građana na brigu o zdravlju te zdrave životne stilove i navike kroz pokret naziva „Volonteri u parku“.

Za grad Poreč projekt „Živjeti zdravo – Volonteri u parku“ koordinira Zdravi grad i kineziolozi, stalni stručni suradnici Zdravog grada, Zoran Jendrašić i Vedran Vrus.

Pozivamo vas da se uključite i u naredne aktivnosti za zdravlje kroz pokret u projektu „živjeti zdravo“.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna