NEWS
Best of Poreč

Znanstvenik Lauc: COVID-potvrde, te razne oblike pritisaka i ucjena treba zaboraviti !

08.08.2021. 10:48; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Znanstvenik Lauc: COVID-potvrde, te razne oblike pritisaka i ucjena treba zaboraviti !
lauc-n1

Znanstvenik dr.sc. Gordan Lauc, član znanstvenog savjeta Vlade RH svojim objavama na Facebooku sve češće “uznemiruje” ljubitelje lockdown-a i main-stream medije. Pri svojim objavama uvijek koristi nepobitne brojke, analize objavljene u vodećim znanstvenim časopisima i, naravno, svoje znanje. Vjerojatno će i najnovija objava ponovno uzburkati duhove mnogih, prenosimo je u cjelosti:

” Na Islandu je cijepljeno 93% starijih od 16 godina (https://www.covid.is/statistical-information-on-vaccination), no ipak trenutno imaju najveći val zaraženih do sada. Trenutna incidencija im je cca 10 puta veća od naše (https://www.covid.is/data). S druge strane, većina zaraženih ima minimalne, ili nikakve simptome i imaju vrlo malo hospitaliziranih.
Nakon UK i Izraela, Island je još jedan dokaz da ideja postizanja kolektivnog imuniteta cijepljenjem nije realna. Covid-potvrde su ne beskorisne, već iznimno štetne. Osobna odgovornost daleko je učinkovitija od bilo kakvih mjera zabrane ili ograničavanja, a ako ljudima kažete da sada imaju potvrdu da su sigurni i da ne trebaju biti oprezni, kao rezultat dobijete masovno širenje virusa.
 
Cjepiva protiv COVID-19 su fantastična pobjeda znanosti, no treba ih koristiti za ono za što su i namijenjena, a to je smanjenje rizika za teški oblik bolesti. Država treba usmjeriti sve resurse u cijepljenje rizičnih (stariji i pretili), a covid-potvrde, te razne oblike pritisaka i ucjena treba zaboraviti, jer ne da nisu korisni, već su i jako štetni na doslovno svim razinama.”
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani