NEWS

Zlatno odličje na najprestižnijem svjetskom natjecanju za ekstra djevičansko maslinovo ulje “Istrian” stiglo je u u Novu Vas !

2024-03-27_14h54_19
27.03.2024. 14:57; ; Početna / Gospodarstvo / Zlatno odličje na najprestižnijem svjetskom natjecanju za ekstra djevičansko maslinovo ulje “Istrian” stiglo je u u Novu Vas !

Vina Devalentinis iz porečke Nove Vasi osvojila je zlatnu nagradu na najprestižnijem svjetskom natjecanju za kvalitetu maslinovog ulja za ekstra djevičansko maslinovo ulje “Istrian”

Igor De Valentinis  osvojio je svoju prvu nagradu na Svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC 2024. za svoj Istarski brend, mješavinu srednjeg intenziteta.

„Ovo priznanje na prestižnom NYIOOC-u puno nam znači“, rekao je vlasnik Igor De Valentinis. “Ovo je pokazatelj da smo svih ovih godina bili na dobrom putu tradicionalne proizvodnje maslinovog ulja. Ova velika nagrada je poticaj i vjetar u leđa našoj maloj tvrtki.”

Vina Devalentinis su u rodnoj 2023./24. godini tradicionalnom metodom proizvela 1000 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja od 400 sorti maslina Leccino, Pendolino, Istarska Buža i Istarska Bilica.

“2023. bila je izazovna na mnogo načina”, rekao je De Valentinis. “Temperatura je bila iznadprosječna tijekom dana, a noći su bile jako vlažne. Što se same berbe maslina tiče, bila je relativno dobra. Malo smo se mučili s kišom, ali isplatilo se.”

Svjetsko natjecanje maslinovog ulja NYIOOC najistaknutije je svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Njegov godišnji popis dobitnika nagrada autoritativni je vodič kroz najbolja svjetska maslinova ulja i posvećene proizvođače koji ih proizvode.

Potpuni popis pobjednika može se vidjeti u Službenom vodiču najboljih svjetskih maslinovih ulja.

izvor: BestOlives.org

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email