Zlatne Chiara Vukadinović i Nina Poropat iz Umjetničke škole Poreč na 5. Međunarodnom festivalu gitare „Zagreb Guitar Festival“

08.04.2019. 12:06; ; Početna / Kultura / Zlatne Chiara Vukadinović i Nina Poropat iz Umjetničke škole Poreč na 5. Međunarodnom festivalu gitare „Zagreb Guitar Festival“
Nina i Chiara

U Zagrebu od  31. ožujka do 06. travnja 2019. godine održan je 5. Međunarodni festival gitare „Zagreb Guitar Festival“.
Na ovogodišnjem natjecanju ukupno se natjecalo  oko 150 gitarista iz Hrvatske i inozemstva u različitim kategorijama.
Umjetničku školu Poreč predstavile su učenice Chiara Vukadinović, koju je pripremao učitelj Hrvoje Hleb,  i Nina Poropat, koju je pripremala učiteljica Sandra Šustereiter. Chiara Vukadinović i Nina Poropat natjecale su se u II. kategoriji (natjecatelji rođ. 2004. i mlađi). Chiara Vukadinović osvojila je zlatno priznanje i 3.mjesto dok je Nina Poropat osvojila zlatno priznanje i 8. mjesto.

Učenike je ocjenjivao  peteročlani ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih gitarista: Anđela Jerkunica Strukan (HR), Antonio Rumenović (HR), Hrvoje Ton (HRV), Vladimir Šimunov (HRV) Monika Krajnc Štih (SLO). Na festivalu je uz samo natjecanje upriličeno i niz koncerata, predavanja, majstorskih radionica i događanja.

Postignuti rezultati još jedna su potvrda kvalitete i razvoja gitarističkog odjela u Poreču. Nina i Chiara pokazale su izuzetan napredak zahvaljujući darovitosti, ali prije svega velikom trudu, entuzijazmu i strastvenom radu njihovih učitelja Hrvoja i Sandre te velikoj podršci roditelja.

Svaki uspjeh pa tako i ovaj veliko su priznanje i motivacija za daljnji rad i napredak.

Čestitke svima i veliko hvala!

 

 Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email