NEWS

Zbog vulgarnog ispada načelnika Stojnića IDS sazvao za četvrtak izvanrednu sjednicu Predsjedništva na kojoj će se odlučiti o daljnjim postupcima

12.02.2020. 22:48; Učitavanja: 323; Početna / Politika / Zbog vulgarnog ispada načelnika Stojnića IDS sazvao za četvrtak izvanrednu sjednicu Predsjedništva na kojoj će se odlučiti o daljnjim postupcima
Logo_IDS_2

Glavni tajnik Giovanni Sponza danas je u ime IDS-a osudio vulgarni ispad načelnika Tar – Vabrige Nivija Stojnića.

– Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama!, istaknuo je Sponza dodajući da će se već sutra održati izvanredna sjednica predsjedništva tamošnje podružnice na kojoj će se odlučivati o daljnjim koracima.

Neprimjerenu i neprihvatljive izjave osudili su i u Klubu žena IDS-a.

– Najoštrije osuđujemo vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića. Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene.

– IDS cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu. Istup načelnika Stojnića u potpunoj je suprotnosti s temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije. IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima, poručila je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.

IDS-DDI

Print Friendly, PDF & Email