NEWS
Laguna Ironman 800

Zbog nepoštivanja ugovorenih rokova projekt šetnice na Peškeri s izgradnjom nastavlja nakon sezone

13619910_1088018011277357_4567364604541430392_n
08.07.2016. 18:18; ; Početna / Obavijesti / Zbog nepoštivanja ugovorenih rokova projekt šetnice na Peškeri s izgradnjom nastavlja nakon sezone

Iako je Grad Poreč Parenzo ostvario sve uvjete i mogućnosti da uvala Peškera u novu sezonu uđe s novom  šetnicom i novim izgledom, zbog nepoštivanja ugovorenih rokova, Grad je odlučio privremeno obustaviti izgradnju šetnice do završetka turističke sezone, temeljem postojeće Odluke o zabrani radova tijekom turističke sezone.

Naime, nakon što je Grad Poreč-Parenzo za uređenje šetnice i plaže na Peškeri, od Ministarstva turizma dobio gotovo 400.000 kuna, pristupilo se odabiru izviđača putem javne nabave. Najpovoljnija ponuda bila je ona izvođača Istrakop d.o.o., a bilo je predviđeno da ovim radovima  uvala Peškera dobije će novu šetnicu i biciklističku staze uz obalu, čime će se napokon ostvariti kontinuirana pješačka komunikacija od centra grada sve do Picala i dalje.

Dosad je iz uvale Peškera izvađeno više od sto metara kubičnih mulja, napravljen je obalni zid, probijena je trasa šetnice, ali iako je velik dio radova dosad već odrađen, uz dodatno produženje roka za izvođenje, izvođač do danas nije dovršio cjelokupne radove, te će se oni nastaviti u listopadu.

Podsjetimo, prilikom predstavljanja ovog projekta, gradonačelnik je naglasio koliko će šetnica doprinijeti valorizaciji jednog od potencijalno najljepših dijelova grada – u turističkom i komunalnom kontekstu. Uređenjem šetnice i biciklističke staze širine tri metra, s pripadajućom javnom rasvjetom, klupicama i koševima za smeće, otvara se prostor za uređenje dijela uvale Peškera ali i podizanje kvalitete javnih prostora u Poreču. Osim uređenja staze uz obalu, ispod gostionice Hrast planirano je i uređenje dva sunčališta s nasipanim riječnim šljunkom. Također, već ranije na Peškeri realizirana je izgradnja nove trafostanice i velikog sanitarnog čvora, stoga će dovršetkom radova na šetnici najesen, u potpunosti iskoristiti ovaj prostor i povezati starogradska jezgra sa sjevernim djelom grada.

Grad Poreč

Video radova (Radio Centar)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email