NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa

1(1)
12.07.2021. 15:02; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa

Bilo da se radi o dubokoj hladovini Gradskog kupališta ili igraonici hotela Pinia, vrijeme leti u Dječjem ljetnom kampu u Poreču. Nakon 12 dana, puno veselih dogodovština, zanimljivih radionica, škole plivanja i svakodnevnog odlaska na more, izleta u Dinopark za najmlađe i u Istralandiju za one starije, u subotu je završena prva smjena Dječjeg ljetnog kampa. U prvoj je smjeni bilo ukupno 165 djece u šest dobnih skupina, po tri na svakoj lokaciji, a o njima je brinulo šest voditelja/ica i jednako toliko asistenata/ica. Program je završen prema planu i nije bilo nikakvih izazova u tih prvih 12 dana. Druženje s djecom okrunili smo završnom feštom u kojoj je bilo poligonskih i sličnih nadmetanja, karaoka, plesa, obilje sladoleda, kolača i lubenica.

Jutros je počela druga smjena, s novim voditeljima/cama (osim Marine, koja je promijenila lokaciju i Lare koja s malenima asistira u još jednoj smjeni). Ukupno je u oba kampa 168 djece, ponovno u šest dobnih skupina i o njima brine jednak broj voditelja/ica i asistenata.

Prvi dan je obično u znaku upoznavanja, odabira imena. Voditelj/ice pitaju djecu kako bi da se skupina zove, pa se glasa o idejama. Rezultat je uvijek zanimljiv, pa u ovoj smjeni na Gradskom kupalištu imamo: Delfine, Zmije i Pomorce, a na Picalu Ježiće, Vanzemuljce (nije tiskarska pogreška) i Naranče. Zabava može ponovno početi.

Kao i na početku prve smjene, djeca su jutros dobila dvije majice sa zaštitnim znakom kampa, dok će se ručak za djecu pripremati u objektima Valamara, a osigurana je i voćna marenda. Radno vrijeme kampa je od 06:45 do 16:00 sati, a za roditelje koji rade do 16:00, organizirano je dežurstvo do 16:15 sati.

Podsjetimo, Dječji ljetni kamp ove se godine organizira u suradnji Grada Poreča-Parenzo i Društva „Naša djeca“ Poreč te uz veliku podršku tvrtke Valamar, a održava se istovremeno na dvije lokacije. U ukupno četiri smjene upisano je gotovo 500 djece, koja na organiziran, kvalitetan i zabavan način provode dio ljetnih praznika. Istovremeno je i to velika pomoć brojnim roditeljima, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Grad Poreč-Parenzo i ove godine sufinancira boravak za djecu sa svojeg područja, dok u potpunosti financira boravak za djecu u socijalnoj potrebi.

Svakodnevne aktivnosti Dječjeg ljetnog kampa pratite na Facebook stranici Društvo „Naša djeca“ Poreč.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email