NEWS

Održan Kick – off sastanak partnera na projektu ConsumeLess Plus

2021-07-12_18h09_51
12.07.2021. 18:10; ; Početna / Gospodarstvo / Održan Kick – off sastanak partnera na projektu ConsumeLess Plus

Dana 1. srpnja održan je Kick – off sastanak partnera na projektu „ConsumeLess Plus – A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more” financiran u okviru programa Interreg MED.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici projektnih partnera Energy and Water Agency – EWA (Malta),  Ambiente Italia srl – AI (Italija), Larnaca – Famagusta District Development Agency – ANETEL (Cipar), Institut za poljoprivredu i turizam – IPTPO (Hrvatska),  Kotor (Crna Gora) i Chamber of Commerce and Industry Nice Côte d’Azur – CCI Nice (Francuska) te pridruženi partner projekta Upravni odjel za turizam Istarske županije. Na samom početku sastanka svaki pojedini partner prezentirao je djelatnosti u okviru vlastite organizacije.

Predstavnica Instituta, Joelle Živolić, prezentirala je djelatnosti i aktivnosti Instituta za poljoprivredu kao partnera na projektu. Glavni cilj ConsumeLess Plus projekta je demonstrirati da je ConsumeLess model dodana vrijednost za postizanje konkurentnosti odredišta. Odredište tako postaje dio mediteranske zajednice koja valorizira prirodne resurse i kulturnu baštinu i usredotočuje se na lokalno gospodarstvo i zajednicu. ConsumeLess model također povećava atraktivnost i konkurentnost odredišta uz  očuvanje usluga ekosustava, minimiziranje upotrebe resursa (npr. energije i vode), smanjenje količine nastalog otpada, minimiziranje emisija i zagađenja, osigurava dobrobit građana i posjetitelja te pritom doprinosi oporavku turizma nakon pandemije COVID-19. Aktivnostima na projektu ConsumeLess Plus želi se pomoći malim i srednjim poduzećima potičući ih na zajednički rad i ulaganje kroz održiva načela koja promovira model.

Zadatak partnera na projektu je kapitalizacija i implementacija ConsumeLess modela koji uključuje akcijski plan, smjernice, priručnike, protokole, vodiče, promotivne proizvode, oznake, komunikacijske materijale, marketinšku strategiju, u nove mediteranske regije iz Hrvatske, Crne Gore, Francuske i Cipra.

Na sastanku su predstavljeni glavni ciljevi, aktivnosti, zadaci i očekivani krajnji rezultati projekta. Raspravljalo se o administrativnim pitanjima, financijskom planu i komunikacijskoj strategiji te su utvrđeni rokovi za provedbu daljnjih aktivnosti na projektu. Na sastanku je dogovoreno održavanje dva webinara (krajem srpnja i polovicom rujna) čiji je cilj transfer znanja o samom ConsumeLess modelu i to potencijalnim ključnim akterima koji će biti ujedno i članovi Lokalnog odbora i koji će implementirati navedeni model.

Ovim putem pozivamo sve koji su zainteresirani za dobivanje oznake ConsumeLess Plus ili detaljnije informacije o projektu da se jave u Institut na broj telefona 052-408-308 ili na e-mail adrese: Tina Šugar, [email protected], Joelle Živolić, [email protected] ili dr. sc. Kristina Brščić, [email protected]

Na linku u nastavku možete pronaći destinacije te objekte koji su već implementirali model ConnsumeLess i time pridonijeli održivom razvoju turizma nudeći autentično i originalno iskustvo svojim posjetiteljima: https://www.consumelessmed.org/.

Sljedeći sastanak partnera održat će se online 16. rujna 2021. godine.

Print Friendly, PDF & Email