NEWS
HALF MARATON S

Završeni radovi na izgradnji  kanalizacijske mreže u naselju Ladrovići vrijedni 1,25 milijuna Kuna

Ladrovići 4_ (002)
01.12.2021. 23:41; ; Početna / Gospodarstvo / Završeni radovi na izgradnji  kanalizacijske mreže u naselju Ladrovići vrijedni 1,25 milijuna Kuna

U srijedu su  završeni radovi na izgradnji  kanalizacijske mreže u naselju Ladrovići vrijedni  1,25 milijuna kuna koje je izvodila je tvrtka Iskop d.o.o. iz Sv. Petra u Šumi.

U sklopu navedenih radova izgrađena je gravitacijska mreža kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja Ladrovići u duljini od 935 m, koju čini ukupno osam ogranaka, sa priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj.

Po ishođenju pravomoćne Uporabne dozvole biti će omogućeno priključenje 45 korisnika na sustav javne odvodnje, o čemu će biti obaviješteni Javnim pozivom.

Realizirani projekt javne odvodnje otpadnih voda prijavljen je u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja za sufinanciranje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026., te će isti biti financiran sa 90% vanjskim sredstvima.

Odvodnja Poreč d.o.o. uskoro završava sa realizacijom na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora u cesti Kosinožići – Vežnaveri u vrijednosti investicije od 1,25 milijuna kuna, a u pripremi je izrada dokumentacije za postupke javne nabave za faznu izgradnju kanalizacijskih mreža u naseljima Stranići i Rošini u procijenjenoj vrijednosti investicija od 4,8 milijuna kuna. O svemu navedenom ćemo također pravovremeno izvještavati javnost.

Također nastavlja se s pripremom potrebne tehničke dokumentacije, rješavanju imovinsko-pravnih pitanja te s prikupljanjem potrebnih suglasnosti kako bi se ostvarili uvjeti za projektiranje i izgradnju kanalizacijskih sustava u preostalim naseljima, a sve s ciljem ostvarivanja maksimalne priključenosti na javni kanalizacijski sustav.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju prilikom izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života.

Za sve informacije o izgrađenoj mreži i mogućnosti priključenja, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected].

Odvodnja Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email