NEWS
Max 180920 S

Završeni radovi na dionici ceste od Velog Maja do Gornjih Špadići

2014-12-23_19h59_00
23.12.2014. 20:02; Učitavanja: 223; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završeni radovi na dionici ceste od Velog Maja do Gornjih Špadići

U petak 19. prosinca 2014. završeni su radovi i puštena u promet dionica državne ceste D75 kroz Poreč, od skretanja za naselje Veli Maj do rotora Gornji Špadići. U sklopu radova koji su počeli početkom listopada obnovljen je podzemni dio infrastrukture, uređena pješačka i biciklistička staza u prosječnoj širini od oko 2,5 metra, te postavljeni rubnjaci na dijelovima na kojim ih do sada nije bilo. Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač radova bilo je poduzeće Cesta Pula.

Radovi su dio cijelog zahvata rekonstrukcije od rotora kod Stancije Vodopija do rotora kod trgovačkog centra Lacop, u dužini od oko 3,4 kilometra, započetog početkom ove godine i vrijednog 21,84 milijuna kuna bez PDV-a. Najveći dio radova napravljen je prije sezone, od rotora Gornji Špadići do Lacopa, a u sklopu kojeg su, uz rekonstrukciju, napravljena i dva rotora na Finidi i Donjim Špadićima, te pješačka i biciklistička staza. Kako se s radovima ne bi ušlo u sezonu, za dovršiti je ostao navedeni dio u duljini od oko 800 metara. Zbog velike količine padalina došlo je do kašnjenja u dinamici radova, a oni su ovih dana privedeni kraju.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email