NEWS

Porečka ulica u Novoj Vasi dobila solarnu LED rasvjetu

23.12.2014. 20:03; Učitavanja: 214; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Porečka ulica u Novoj Vasi dobila solarnu LED rasvjetu
rasvjeta mala

Porečka ulica u Novoj Vasi nedavno je dobila sedam novih rasvjetnih tijela sa solarnom LED rasvjetom, ujedno prvom takvom na području Grada Poreča-Parenzo. Solarna rasvjeta sunčevu energiju pretvara u električnu koja se pohranjuje u akumulatore i koristi u noćnom satima.

Na vrhu pocinčanih stupova nalaze se na visini osam metara solarni paneli, a na šest metara visine solarna LED svjetiljka snage 24 W. Svi su elementi su povezani i ožičeni izoliranim brzim konektorima za lakši i kvalitetniji rad na održavanju solarne LED rasvjete.

Ovakvim izborom rasvjete, Grad Poreč-Parenzo pridružio se ostalim gradovima u okruženju koji su već počeli sa sličnim projektima i na taj način novoinstaliranom javnom rasvjetom značajno smanjio svjetlosno i onečišćenje općenito, kao i sredstva za plaćanje utroška električne energije, koja u ovakvoj vrsti rasvjete ne postoje, a tek je manji iznos potrebno izdvojiti za redovne kontrole i održavanje.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email